Fülöp Attila: Stratégiai kérdés a nevelőcsaládok támogatása

A kormány stratégiai kérdésként kezeli a családok támogatását, ezen belül kulcskérdésnek tartja, hogy segítse a nevelőcsaládokat – hangoztatta a szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkár Egerben kedden.

Forrás: MTI2019. 04. 09. 19:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Fülöp Attila a fél éve indult „Befogadlak” nevelőszülői program egri állomásán arról beszélt, hogy ennek a stratégiának köszönhetően ma már a gyermekvédelmi rendszerben lévő 23 ezer gondozott kétharmada nevelőszülőknél él.

Az államtitkár emlékeztetett arra, hogy a nevelőcsaládok azoknak a gyermekeknek nyújtanak kezet, akiket valamilyen okból nem a vér szerinti szüleik nevelnek. Kijelentette: nem mindegy, hogy a nevelőszülők munkája révén miként alakul a jövőjük és az ő utódaik jövője, biztonságos, szeretetteljes közegben élhetnek-e, vagy később is a szociális és gyermekvédelmi ellátórendszerre szorulnak.

„Köszönet illet mindenkit, aki a gyermekvédelemben tesz értük. A másokról való gondoskodás ugyanis nemzetstratégiai ügy” – mondta Fülöp Attila.

Az eseményen részt vevő Harrach Péter, a KDNP parlamenti frakcióvezetője arról beszélt: húsz éve még nagy intézményekben voltak elhelyezve az állami gondozott gyerekek, a kormány tevékenységének köszönhető, hogy ma már nem ilyen körülmények között élnek.

„A gyerekeknek joga van a családot és a szülőt pótló elhelyezésre” – jelentette ki a kormánypárti politikus, hangsúlyozva: a család és a szülői felelősség az, ami felnőtté neveli őket.

„A mi családképünk a természetre épül és nem ideológiákra, vagyis ”egy nő és férfi házasságára, a gyermek és a szülő kapcsolatára„ – mondta Harrach Péter.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.