Gulyás Gergely: Az Európai Néppárton kívül is van élet

A miniszter kijelentette: a Fidesz az Európai Néppárt legsikeresebb pártja, amit nem lehet dróton rángatni.

Forrás: Kossuth Rádió2021. 03. 07. 8:35
GULYÁS Gergely
Budapest, 2020. augusztus 19. Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezetõ miniszter a Kormányinfó sajtótájékoztatón a Karmelita kolostorban 2020. augusztus 19-én. MTI/Balogh Zoltán Fotó: Balogh Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– A baloldal a legnagyobb válsághelyzetben is a minél rosszabb, annál jobb elvből indul ki, ebből következik az oltásellenesség – mondta el a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában a miniszterelnökséget vezető miniszter. Gulyás Gergely hangsúlyozta: olyan vakcinákat támadnak, amelyekkel több millió, illetve több tízmillió embert oltottak be. A kínai vakcináról is kiderül lassan, hogy az egyik legjobb, még a mutációk ellen is hatékonyabbnak tűnik, mint más oltóanyagok. – A cél – tette hozzá – hogy minél gyorsabban vissza tudjunk térni a normális életünkhöz, és a gazdaságot is helyre tudjuk állítani.

A tárcavezető úgy tájékoztatott, miszerint jövő hét szerdáig további négyszázezer embert fognak beoltani. Ez biztosítja, hogy

az EU-ban az első helyre is léphetünk az átoltottság tekintetében. Májusig három és fél millió emberrel többet oltunk be, mint egy olyan ország, amely csak nyugati vakcinával olt.

– Jól állunk, kisebb zavarok egy ekkora logisztikai akciónál lehetnek – jelentette ki. Másodikak vagyunk, de az a cél, hogy elsők legyünk, és ennek megvan a realitása. Gulyás Gergely továbbá megerősítette: az oltási program nem állt le, hanem folyamatosan zajlik. A Sinopharm-, a Moderna- és a Pfizer-vakcinával most is oltanak, egyedül az AstraZeneca-vakcinával való oltás került felfüggesztésre, erre a jövő hét második felében kerül sor.

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter.
Fotó: MTI/Vajda János

A miniszter rámutatott: Magyarország 2015-ben a migráció kérdésében is úttörő volt, meg mertük védeni a nemzeti érdekeinket, most a keleti vakcinákkal kapcsolatban is egy hasonló jelenséget figyelhetünk meg a világban, mivel egyre többen kezdenek tárgyalni a kínaiakkal vagy az oroszokkal, mert mások is rájöttek, hogy keletről is lehet hatásos oltóanyagot szerezni.

A Fidesz EPP-ből való kilépése kapcsán elmondta: – A balra sodródó néppártban olyan törpepártok is ülnek, akik intoleránsan viselkednek, ezek nem fogadták el Magyarország keresztény, tömeges migrációt elutasító hozzáállását.

Az Európai Néppárt nem volt tisztában azzal, hogy ebben a helyzetben ki kinek tesz szívességet.

A Fidesz az Európai Néppárt legsikeresebb pártja, de bennünket nem lehet dróton rángatni – jelentette ki a miniszter. Hozzátette: a Fidesz képviselői mindig a magyar érdekeket képviselik, ezt nem lehet korlátozni vagy akadályozni.

Gulyás Gergely kitért arra is, hogy a balliberális sajtóban is elismerik, hogy Orbán Viktor az Európai Unió egyik legbefolyásosabb politikusa, az pedig tény, hogy Angela Merkel távozásával a legrégebben hivatalban lévő uniós kormányfő lesz.

Elmondása szerint a jobboldal erős, Magyarország pedig köztudottan a lengyel kormánypárttal és az olasz Ligával is jó kapcsolatot ápol.

Az Európai Néppárton kívül is van élet. Szövetségeseket a konzervatívok között is lehet találni, és úgy tűnik, az EU-ban több helyen is van egy olyan nemzeti igény, hogy legyen olyan, aki a jobboldali értékeket képviseli

– tette hozzá a miniszter.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.