Gulyás Gergely: Věra Jourová gyűlöli Magyarországot, le kellene váltani

A miniszter szerint a cseh biztos elfogult, alkalmatlan a feladatára, ezért továbbra sem tartják vele a kapcsolatot.

Magyar Nemzet
2021. 03. 18. 12:02
Meeting of EU Foreign Ministers at the European Council building in Brussels
European Commissioner for Values and Transparency Vera Jourova arrives for a meeting of EU Foreign Ministers at the European Council building in Brussels, Belgium July 13, 2020. Virginia Mayo/Pool via REUTERS - RC27SH9EMOZE Fotó: POOL New
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Miközben az Európai Unió elrontotta a vakcinabeszerzést, addig Věra Jourová egyes országokat vegzál – válaszolta újságírói kérdésre Gyulás Gergely a Komrányinfón azzal kapcsolatban, hogy a cseh uniós biztos a magyar, lengyel, és szlovén sajtószabadság helyzetét kifogásolta. A magyar kormány által persona non gratának tartott

Jourová teljesen alkalmatlan a tisztségére, vélekedett a miniszter, aki szerint az uniós biztos gyűlöli Magyarországot, mert úgy látja, hogy a választók nem találják el az általa kívánt választ a parlamenti választásokon.

Ezért a magyar kormány továbbra sem tart kapcsolatot Věra Jourovával, egyetlen magyar kormánypolitikus sem hajlandó találkozni a biztossal, akit le kellene váltani – jelentette ki Gulyás Gergely, és hozzátette az európai bizottság többi tagjával továbbra is együttműködnek.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.