Hajtóvadászat után feladták magukat az újpesti lövöldözők

Az erőszakos cselekmény során meglőtt férfi életveszélyes, míg késsel megsebesített fia súlyos sérülést szenvedett.

2020. 05. 25. 14:08
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Órákkal a lövöldözéssel tarkított újpesti ámokfutásuk után vasárnap késő este feladta magát az 52 éves B. István és a 37 éves G. Krisztián, illetve a 22 éves fia, G. Krisztián Márió a rendőröknek, miután értesültek róla, hogy hajtóvadászat indult utánuk.

A tényállás szerint Budapesten május 24-én, 13 óra körül egy család tagjai két autóval a IV. kerületi Temesvári utcához mentek, ahol szóváltásba keveredtek egy másik ott lakó család tagjaival. A vita hevében az egyik autóval érkező, 52 éves B. Béla gumilövedékes fegyverrel meglőtte az ott lakó család egyik férfitagját, illetve a vele együtt érkező 37 éves G. Krisztián pedig egy késsel sebesítette meg annak fiát. A gumilövedékkel meglőtt férfi életveszélyes, míg a késsel megsebesített fia súlyos sérülést szenvedett.

A BRFK nyomozói rövid időn belül azonosították a feltételezett elkövetőket, és elfogásuk érdekében hajtóvadászatot indítottak. A gumilövedékes fegyverrel lövést leadó B. Béla röviddel a bűncselekményt követően önként feladta magát az újpesti rendőrkapitányságon. Társai ellen, a késsel súlyos sérülést okozó 37 éves G. Krisztián, illetve fia, a 22 éves G. Krisztián Márió ellen elfogatóparancsot adtak ki, akik május 24-én 21 óra 18 perckor szintén önként feladták magukat a rendőrségen.

B. Béla ellen életveszélyt okozó testi sértés bűntette, míg két társa ellen felfegyverkezve csoportosan elkövetett garázdaság bűntettének gyanúja miatt indult büntetőeljárás. A három férfi elszámoltatása folyamatban van.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.