Házkutatás közben is jött vevő a drogkereskedőhöz

A házkutatást végző nyomozóktól akart füvet vásárolni a terézvárosi díler egyik vevője.

Forrás: police.hu2020. 06. 05. 12:15
null
Dana Point, 2019. augusztus 3. Marihuánás cigarettát teker egy férfi a Mike Tyson egykori amerikai profi nehézsúlyú ökölvívó világbajnok által szervezett jótékonysági golfversenyen a kaliforniai Dana Pointban 2019. augusztus 2-án. A torna bevételét a hajléktalanok és a függõbetegek kezelésére fordítják. MTI/EPA/Nina Prommer Fotó: Nina Prommer
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A budapesti drogpiramis középső szintjén, kilós nagyságrendű kábítószerrel üzletelő dílereket vontak ki a forgalomból, június 5-én. Harminc napra le is tartóztatta őket a bíróság. A VII. kerületi rendőrkapitányság járőrei egy közúti rutinellenőrzésre állítottak meg egy autót június 2-án éjjel, az Izabella utcában. A járőrök az ellenőrzéskor az autó utasteréből marihuána szagát érezték meg, ezért értesítették a nyomozókat hogy a sofőrnek és három utasnak nézzék át a csomagjait és a ruháit. Az egyik utas, a 35 éve budapesti C. Dániel táskáját kinyitva több, kábítószergyanús anyagot tartalmazó csomagot találtak a rendőrök. Az autóban ülő két másik férfi be is vallotta a rendőröknek, hogy nem sokkal korábban drogot fogyasztottak. A helyszínen elvégzett gyorsteszt eredményei szerint a csomagokban THC hatóanyagú kábítószer-, marihuánaszármazék volt, ennek pontos összetételét egy későbbi, igazságügyi vegyész-szakértői vizsgálat határozza majd meg.

A rendőrök mindhárom férfit elfogták, és előállították a kerületi kapitányságra. A nyomozók C. Dániel táskájában közel fél kiló marihuánát, valamint 30 grammnyi egyéb kábítószergyanús anyagot, mérleget, dohánypapírt és 150 ezer forintot találtak. A férfi lakásán ezt követően a házkutatást tartottak, ahol még több drog került elő a rejtekhelyekről. Az ágy alatt, élelmiszeres dobozokban több mint egy kiló marihuánát, valamint 28 gramm gyanús anyagot – nagy valószínűséggel szintetikus drogot – tárolt még a házigazda.

Az autó másik két utasánál alkalmazott vizeletvizsgálat mindkét esetében pozitív eredményt mutatott; a 37 éves budapesti K. Gábort és a 41 éves, szintén budapesti R. Gáspárt a rendőrök kábítószerbirtoklás miatt hallgatták ki gyanúsítottként, velük szemben az eljárást szabadlábon hagyásuk mellett folytatják le.

A nyomozók a házkutatást követő adatgyűjtésen rájöttek, hogy C. Dániel a 40 éves budapesti Sz. Balázstól vásárolta a kábítószert. Az erzsébetvárosi nyomozók a BRFK bűnügyi bevetési osztály és a kábítószerbűnözés elleni osztály munkatársaival közösen június 3-án, délután egy Murányi utcai lakásban fogták el a drogpiramis egyik magasabb fokán levő Sz. Balázst. A drogárus lakásán a rendőrök egy kilogramm marihuánát, valamint kábítószer értékesítéséhez használt precíziós mérlegeket, simítózáras tasakokat, mobiltelefonokat és közel 600 ezer forintot foglaltak le. A rendőrök intézkedése közben a díler egyik vevője is megjelent a lakásnál. V. Viktor szerencsétlenségére a neki ajtót nyitó nyomozótól szeretett volna marihuánát vásárolni. A gyanútlan vásárlót a rendőrök elfogták, és mintavételre előállították, annak pozitív eredménye miatt ellene is eljárás indult.

A VII. kerületi rendőrkapitányság nyomozói a 35 éves C. Dánielt és a 40 éves Sz. Balázst kábítószer-kereskedelem bűntett megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki, a bíróság mindkét esetben helyt adott az ügyészség letartóztatási indítványainak.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.