Hidvéghi Balázs: Cinikus Věra Jourová és az Európai Bizottság döntése

Az Európai Bizottság csak akkor áll ki a kisebbségek mellett, ha olyan csoportról van szó, amely neki fontos – mondta Hidvéghi Balázs európai parlamenti képviselő videóüzenetében. A képviselő az EB a Minority SafePack polgári kezdeményezésre adott válaszát elemzi.

Magyar Nemzet
2021. 01. 15. 17:00
null
Összehangolt, nemzetközi támadás indult Magyarország ellen Fotó: Fred MARVAUX Forrás: MTI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Felháborító, elfogadhatatlan, és cinikus is” – fogalmazott videóüzenetében Hidvéghi Balázs, a Fidesz–KDNP európai parlamenti képviselője azzal a döntéssel kapcsolatban, amelyet az Európai Bizottság hozott meg a Minority SafePack polgári kezdeményezés sikerére reagálva.

Mint azt megírtuk, a kezdeményezés lényege, hogy az európai lakosság tíz százalékának számító nyelvi és etnikai kisebbségek jogi védelmének megnyerje a szélesebb nyilvánosságot és az Európai Bizottságot. Ez utóbbi akkor lehetséges, ha az adott ügyben több mint egymillió aláírás gyűlik össze legalább hét uniós országból.

Az európai őshonos kisebbségek védelmét célzó Minority SafePack keretében egymilliót meghaladó aláírás gyűlt össze tizenegy országból.

„Európában ötvenmillió ember, vagyis a lakosság tíz százaléka tartozik valamilyen kisebbséghez – emlékeztetett üzenetében Hidvéghi Balázs. – A Minority SafePack sikerét nem veszi figyelembe az Európai Bizottság, élén a témafelelős Věra Jourovával. Ez cinikus, ha arra gondolunk, hogy ha más kisebbségek, például a bevándorlók vagy az európai lakosság elenyésző hányadát kitevő más kisebbségek ügyeiről van szó, akkor Věra Jourová a leghangosabb jogvédő.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.