Hitelteleníti a zaklatási ügy kezelése a főváros vezetőségét

Árulkodó, hogy a főpolgármester leállította a BKK zaklatási ügyének aggályos kezelése nyomán indult adatvédelmi vizsgálatot – mondta a Magyar Nemzetnek Wintermantel Zsolt. A fideszes politikus úgy véli, nem az ügy teljes körű feltárása és tisztázása volt a városvezetés célja, hanem a mögöttes szándékok elfedése.

2020. 04. 30. 6:14
Draskovics Tibor;
Gyurcsány egykori mindenese az útjában álló Nagy Zsolttól szabadulhatott meg Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ezer sebből vérzik a Budapesti Közlekedési Központ zaklatási ügyének vizsgálata, és meglehetősen aggályos Draskovics Tibor igazgatósági elnök szerepe is – jelentette ki a Magyar Nemzetnek tegnap Wintermantel Zsolt. A BKK fideszes igazgatósági tagja úgy véli: Draskovics nem járt el szabályszerűen, amikor az igazgatóság megkerülésével önállóan végzett a főpolgármesternek vizsgálatot az ügyben és önállóan fogalmazott meg intézkedési javaslatokat. – Az igazgatóságnak testületként kell eljárnia, az elnöknek nincs külön jogosítványa – hangsúlyozta, hozzátéve: úgy tudja, a BKK esélyegyenlőségi szabályzatának elfogadása körül is több szabálytalanság történhetett.

Gyurcsány egykori mindenese az útjában álló Nagy Zsolttól szabadulhatott meg
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Így – folytatta – a dokumentum alapján lefolytatott vizsgálat megkérdőjelezhető és az eredménye is számos jogi aggályt vet fel, függetlenül attól, hogy mi történt. Szavai szerint az átláthatóság teljes hiánya hitelteleníti a főváros baloldali vezetőségét, amely a transzparenciát tűzte zászlajára. Wintermantel Zsolt szerint sokat mond, hogy a főpolgármester leállította a zaklatási ügy aggályos kezelése nyomán indult adatvédelmi vizsgálatot, ami szerinte megerősíti: nem az ügy teljes körű feltárása és tisztázása volt a cél, hanem a mögöttes szándékok elfedése. – Az igazgatóságban egyedül maradtam azon álláspontommal, hogy külső, független szakértők bevonásával vizsgáljuk meg az ügyet – jegyezte meg a politikus.

Mint tegnap beszámoltunk róla, Draskovics Tibor politikai céljaira használhatta fel a zaklatási ügyet, amellyel az útjában álló Nagy Zsolttól szabadulhatott meg. Az elbocsátásig az elektronikus jegyrendszert vezető Nagy szerint Draskovics áll az ellene folytatott vizsgálat súlyos szabálytalanságai mögött. Ezt támasztja alá egyebek mellett, hogy a bizottság jelentését is Gyurcsány egykori mindenese értékelte. Egyetlen munkavállaló – Draskovics bizalmasának titkárnője – panaszolt fizikai inzultust, a verbális zaklatást jelentő négy nő közül pedig az egyik visszavonta a vallomását. Draskovics Tibor az Indexnek tagadta a Magyar Nemzet cikkében írtakat, ám a szabálytalan eljárásával kapcsolatos konkrét állítások egyikét sem cáfolta meg.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.