Húsz fok közelébe melegszik az idő a jövő héten

Forrás: hirado.hu2019. 12. 15. 21:26
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hétfő hajnalban az ország északi felén nagyobb területen köd, illetve alacsonyszintű rétegfelhőzet képződik, másutt többnyire kevés felhő várható. Csapadék nem valószínű. A déli szél helyenként élénk lesz. A hőmérséklet hajnalban -1 és +6 fok között alakul.

Hétfőn napközben főként a Fertő-tó környezetében, illetve az északkeleti harmadban képződött köd, illetve rétegfelhőzet néhol makacsul tarthatja magát, másutt a változó mennyiségű és vastagságú fátyolfelhőzet mellett több-kevesebb napsütésre lehet számítani. Számottevő csapadék nem valószínű.

A déli szelet többfelé élénk, főként az Észak-Dunántúlon erős lökések kísérik. A csúcsértékek többnyire 8 és 16 fok között alakulnak, de a tartósabban ködös, borús északkeleti tájakon ennél pár fokkal hidegebb is lehet.

Kedd hajnalra főként az Északi-középhegység térségében néhol köd, illetve rétegfelhőzet képződhet, amelynek egy (kisebb) része akár tartósan is megmaradhat. Másutt túlnyomóan derült vagy gyengén felhős, napos, száraz idő várható, ugyanakkor a Dunántúlon vastagabb fátyolfelhők is szűrhetik a napsütést.

A déli, délnyugati szelet többfelé megerősödik, elsősorban az Észak-Dunántúlon viharossá fokozódik. A hőmérsékleti minimum 1 és 10 fok között alakul, nyugaton lesz enyhébb az idő. A maximum az ország túlnyomó részén 12 és 18 fok között valószínű, de ahol tartósan borult marad az ég, ott ennél több fokkal hidegebb is lehet.

Szerda hajnalra is elsősorban az Északi-középhegység térségében nagyobb területen köd, illetve rétegfelhőzet képződik, amelynek egy része akár tartósan is megmaradhat. Másutt a változó mennyiségű és vastagságú fátyolfelhőzet mellett több-kevesebb napsütésre lehet számítani. Csapadék nem várható.

A déli, délnyugati szelet az Észak-Dunántúlon erős lökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 1 és 11 fok között alakul, nyugaton lesz enyhébb az idő. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 10 és 16 fok között valószínű, de a tartósan borús vidékeken ennél pár fokkal hidegebb is lehet.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.