Így gyorsíthatjuk fel az oltakozásunkat

A hét végén 74 ezer krónikus beteget oltanak be az AstraZeneca vakcinájával Magyarországon. A Vakcinainfó oldaláról letölthető nyilatkozat előzetes kitöltése könnyítheti az adminisztrációt.

Munkatársunktól
Forrás: MTI2021. 03. 04. 17:54
null
Budapest, 2021. február 12. Beoltanak egy férfit a Szputnyik V koronavírus elleni vakcinával (hivatalos nevén Gam-COVID-Vac) a Dél-pesti Centrumkórház - Országos Hematológiai és Infektológiai Intézetben 2021. február 12-én. MTI/Balogh Zoltán Fotó: Balogh Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Lerövidítheti az oltakozás adminisztrációs részét az, aki már otthon, előre kitölti a beleegyező nyilatkozatot és úgy érkezik az oltási pontra – közölte lapunkkal a Nemzeti Népegészségügyi Központ a hét végén esedékes, krónikus betegek AstraZeneca-vakcinával beoltásának körülményeiről.

Az érintetteket arra kérik, hogy pontosan és felkészülten érkezzenek. Hozzák magukkal személyazonosító irataikat, tajkártyájukat, és amennyiben módjukban áll, a Koronavírus.gov.hu oldalról letöltött, majd kitöltött beleegyező nyilatkozatot. Müller Cecília emellett javasolta, hogy az oltásra érkezők praktikusan öltözködjenek, legyen náluk víz, a cukorbetegeknél ennivaló – értesült az MTI csütörtökön.

Szombaton és vasárnap 74 ezer, 18 és 60 év közötti krónikus beteget terveznek beoltani a kórházi oltópontokon az AstraZeneca oltóanyagával. Az érintetteket csütörtökön SMS-ben értesítik.

Szombaton és vasárnap újabb több mint 70 ezer embert oltanak be a kórházi oltópontokon Fotó: MTI/Komka Péter

Az SMS-eket a Vakcinainfó küldi, azokban szerepel a védőoltás beadásának helye és ideje, valamint az, hogy az oltás az AstraZeneca-vakcinával történik.

Az országos tiszti főorvos tájékoztatása szerint a hét végén 101 kórházban 433 oltóponton reggel nyolc órától este hét óráig adják be a védőoltásokat, egy-egy helyen óránként tizenkét ember fogadására készülnek. Az oltási kampányban 600 orvos és 1200 ápoló vesz részt – mondta.

Az SMS-ben felhívják a figyelmet arra, hogy ha valaki a megjelölt időpontban nem tud megjelenni, az oltásra csak a későbbiekben lesz lehetősége.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.