Kiderült, ki lesz Dull Szabolcs utóda az Indexnél

Az Index vezérigazgatói posztját is betöltő Szombathy Pál lesz a portál új főszerkesztője.

Magyar Nemzet
Forrás: pestisracok.hu2020. 08. 19. 9:19
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Digi Sport reggeli műsorát vezető, majd rövid időre az Index vezérigazgatói posztját is betöltő Szombathy Pál lesz az Index új főszerkesztője, akinek munkáját négy helyettes segíti majd. Közülük az egyik Kitzinger Szonja újságíró lesz – írja a pestisracok.hu.

Szombathy Pál egyébként hosszú évek óta az igazgatótanács tagja, tehát nem ismeretlen személy a portálnál.

Közben sorra távoznak a fejlesztők az Index technikai és kereskedelmi hátterét biztosító Indamediától. A balliberális portál értékelése szerint a felmondások tovább nehezítik az Index üzemeltetését, amely a távozó, több mint nyolcvan újságíró pótlását sem tudta megoldani maradéktalanul.

Gőzerővel folyik az Index 2.0 szervezése

Számos jele van annak, hogy lesz Index 2.0, sőt a Távozó Indexesek oldal folyamatosan azt sugallja a nyilvánosság felé, hogy ez hamarosan be is fog következni. A Facebook-bejegyzéseken túl azonban konkrétabb bizonyítéka is van annak, hogy új lapot indítanak az Indexet elhagyó újságírók. Legutóbb ugyanis kiderült, hogy július 31-én létrehozták a Van Másik Kft.-t is, akinek az alapítója az Index volt főszerkesztő-helyettese, Kárpáti Márton lett. Érdekesség, hogy az indexesek július 24-én álltak fel, tehát lényegében egy héten belül már tudták, hogy puhára fognak esni.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.