Ismét elrugaszkodtak a valóságtól a balliberálisok – Cáfolat érkezett

Számos médium vette át azt a hírt, mely eredetileg a 24.hu-n jelent meg, s amelyre az Optima Befektetési Zrt. reagált. Mint írták: folytatódik a szakmai munka a Bölcs Várban.

Magyar Nemzet Online
Forrás: Optima Befektetési Zrt.2019. 09. 11. 16:40
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Számos médium (444, Index, Magyar narancs, HVG, stb...) vette át azt a hírt, mely eredetileg a 24.hu-n jelent meg, s amelyre az Optima Befektetési Zrt. reagált. Mint írták: folytatódik a szakmai munka a Bölcs Várban.

„A mai napon számos helyen megjelentekkel ellentétben érvényes használati engedéllyel kezdte meg és folytatja működését a Pallas Athéné Domus Sapientiae Alapítvány épülete” – kezdte állásfoglalását az Optima Befektetési Zrt.

„Az Alapítvány az épület tavaly szeptemberi átadása óta jóhiszeműen használja az ingatlant, mely számos oktatási, tudományos és kulturális eseménynek ad otthont. A felújítás elnyerte az UNESCO nemzetközi műemlékvédelmi szervezetének ICOMOS-díját is és a Budai Vár egyik legmeghatározóbb felújított történelmi épülete lett, mely nyitva áll a nyilvánosság számára is. A felújított Bölcs Vár épülete tavaly júliusi átadása után elsőfokon használatbavételi engedélyt kapott. Ezt támadta meg a szomszédos társasház, amit azonban a másodfokú hatóság elutasított és a használatbavételi engedélyt megfelelőnek fogadta el, így az jogerőssé vált. Mind a felújítási munkálatok, mind az épület üzemeltetése során az Alapítvány mindenben együttműködött az érintett hatóságokkal. Az épület egész felújítása mindvégig a szomszédos társasházzal kötött megállapodás alapján történt, érvényes építési engedély alapján, a műszaki-technikai előírásoknak megfelelően. Ezzel ellentétes hivatalos írásbeli határozatot sem a társasház, sem az Alapítvány a mai napig nem kapott, így ezzel kapcsoltban, érdemben nyilatkozni nem lehet” – szögezte le az Optima Befektetési Zrt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.