Ismét gyülekeznek az illegális bevándorlók a Tompa-Kelebia határátkelőnél

A Pannon Televízió helyszíni tudósítója szerint mintegy 30 migráns jutott el az átkelőhöz, akiket a szerbiai hatóságok már elszállítottak a helyszínről.

Forrás: hirado.hu, pannonrtv.com2020. 02. 08. 11:48
null
Illegális bevándorlás - Elérte a migránsmenet a magyar határt Fotó: Molnár Edvárd
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Pannon Televízió helyszíni tudósítója szerint mintegy 30 migráns jutott el az átkelőhöz, akiket a szerbiai hatóságok már elszállítottak a helyszínről. A csatorna szerint ismét lezárhatják a Tompa-Kelebia határátkelőt a migránsok miatt.

„Egyikük azt állította, mintegy kétezren tartanak ide Kelebia irányába, mert állítólag a BBC-ről úgy értesültek, hogy a magyar határ nyitva áll előttük”hangzott el a helyszínről az M1 híradójában.

A szerb rendőrök elszállították az illegális bevándorlókat

Biztonsági okok miatt rövid időre szünetelt a belépő teherforgalom a tompai határátkelőhelyen szombat délelőtt – tette közzé a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság a police.hu oldalon.

A tompai közúti határátkelő belépő teherforgalmi kapuját 10 óra 30 perckor lezárták a magyar rendőrök, mert a szerb oldalon, a kelebiai átkelőhelyen egy 27 tagú migránscsoport jelent meg – írták.

A szerb rendőrök a belépő teherforgalmi sáv közelében őrizték a feltartóztatott csoportot, majd 11 óra 15 perckor elszállították őket, és ezután a teherforgalmi kaput újra megnyitották. A személyforgalomban és a kilépő teherfogalomban nem volt fennakadás – tették hozzá. (MTI)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.