Jakab bizalmasa a cigányokkal magyarázza a kudarcot

Horváth Gábor szerint Koncz Zsófiáék sosem győztek volna a cigányok támogatása nélkül Szerencsen.

Magyar Nemzet
Forrás: Facebook2020. 10. 13. 17:40
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A szerencsi időközi választási kampány, majd az azt követően elszenvedett vereség után kifordultak magukból az ellenzéki politikusok, köztük Horváth Gábor, a Jobbik ceglédi vezetője, Jakab Péter bizalmasa, aki a győztes jelölt, Koncz Zsófia vélt származásán köszörülte a nyelvét, valamint – ahogy az már a baloldaltól megszokottá vált –, a választókat tette felelőssé az ellenzéki kudarcért. Ezúttal a romákat.

Horváth Gábor a Nagykőrös Info nevű Facebook-oldal moderátorával rúgta össze a port, amikor

kijelentette, hogy a Fidesz–KDNP jelöltje csak azért győzhetett, mivel a cigányok támogatását élvezte.

„Sose győznétek a cigányok nélkül, de hát ki onnan jött, úgy kapja a támogatást” – hangoztatta rasszista véleményét a jobbikos vezető, aki kiválóan prezentálja, hogy a Jakab Péter vezette alakulat nem változott semmit az évek alatt, hiába rehabilitálta a baloldal a „néppártosodott” Jobbikot.

Horváth Gábor szerint a baloldal felsüléséről egyértelműen a cigányok tehetnek, akik a fideszesekkel együtt félelemben tartják a helyi magyarokat. A Jobbik ceglédi vezetőjének meggyőződése, hogy a rasszista és antiszemita kijelentéseiről elhíresült Bíró Lászlót a magyarok kétharmada támogatta, a Fideszre pedig magyar ember csak akkor szavaz, ha az a NER haszonélvezője. Közvetkezésképpen

megállapította, hogy Borsodban egyetlen magyar sem szavazott a Fideszre, csak a romák, hozzátéve, hogy „Borsod pont olyan fertő, mint maga a Fidesz”.

De nem Horváth Gábor volt az egyetlen az ellenzéki oldalon, aki zavarában össze-vissza gyalázkodott. A választás előtt egy nappal ugyanis Márki-Zay Péter is összeszólalkozott egy fideszes választóval, a vita hevében pedig kijelentette, hogy a Fidesznél több meleg egyik pártban sincs. Miután az állítása nem meglepő módon nagy visszhangot kapott a médiában, Hódmezővásárhely polgármestere a közösségi oldalán reagálva a történtekre ismételten megerősítette az állítását, sőt azt is hozzátette, hogy nemcsak a legtöbb homoszexuális, hanem az eddig előkerült ügyek alapján a legtöbb pedofil is a kormánypártokban van.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.