Jó ütemben halad az M85-ös gyorsforgalmi út építése Sopron és Csorna között

Forrás: MTI2019. 07. 04. 19:48
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Jó ütemben halad az M85-ös kétszer kétsávos gyorsforgalmi út építése Sopron és Csorna között – hangzott el sajtótájékoztatón csütörtökön Sopron határában.

Gyopáros Alpár, a modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos, a Rábaköz fideszes országgyűlési képviselője kiemelte, hogy az 57 kilométert érintő beruházás 2020 végére fejeződik be.

Emlékeztetett, hogy az első Orbán-kormány idején már kijelölték az M85-ös, kétszer kétsávos út nyomvonalát, mert felismerték, hogy az Európai Unióhoz csatlakozás után jelentősen meg fog nőni a tranzit forgalom Győr-Moson-Sopron megyében, azonban a szocialista kormányok idején nem történt semmi.

Kitért arra is, hogy 2010-től a gyorsforgalmi utak építése a legnagyobb beruházások közé tartozik az országban. Győr-Moson-Sopron megyében mintegy ötven kilométer gyorsforgalmi utat adtak át, köztük az M85-öst Győr és Csorna között és az M86-ost, amely Csornát köti össze Szombathellyel.

A gyorsforgalmi utakon a közlekedés nem csak gyorsabb, hanem biztonságosabb is, emellett a kisebb településeken lakosság megtartó erejük is van, mert az ingázók a minőségibb utazásnak köszönhetően kevésbé akarják elhagyni a településüket – fogalmazott.

Barcza Attila, Sopron fideszes országgyűlési képviselője azt emelte ki, hogy a mintegy 220 milliárd forintos, kormányzati forrásból megvalósuló beruházással Sopron mint kiemelt turisztikai térség bekapcsolódik a magyarországi és a nemzetközi forgalomba.

Farkas Ciprián, Sopron városi tanácsnoka elmondta, hogy a turisztikai előnyökön túl az út a helyi gazdaságoknak is jót tesz majd, mert a könnyebb megközelíthetőség versenyelőnyt jelent.

Hozzátette, hogy a beruházással a város egy új Budapest-Bécs tengelyhez fog kapcsolódni.

Hámori György (Fidesz-KDNP), Kapuvár polgármestere azt emelte ki, hogy Sopronon kívül 17 település tehermentesül az átmenő nagy forgalom alól. A polgármester is hangsúlyozta, hogy az úttal nő a falvak lakosságmegtartó ereje és új gazdasági lehetőségek nyílnak előttük.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.