Jól fizető állásokra futja Miskolcon a csődközeli helyzetben

Miközben Miskolcon egyre nagyobb a baj, és mind több jel mutat arra, hogy csődbe mehet a borsodi megyeszékhely, a balliberális városvezetés egymás után osztja a zsíros pozíciókat a haveroknak az önkormányzati cégeknél – erről beszélt ma sajtótájékoztatón a Fidesz-KDNP frakció szóvivője: Hollósy András kiemelte: úgy tudják, a jól fizető pozíciók osztogatása nem áll meg.

2020. 05. 27. 12:00
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A mérleg egyik serpenyőjében ott van a Miskolc Holding Zrt.-nél a csaknem négyszáz dolgozó radikális fizetéscsökkentése, a ki nem fizetett cafetéria, a tragikus állapotú tömegközlekedés és a hét hónap alatt összeszedett 7 milliárd forintos hiány, miközben a másikban ott találjuk a baloldali haverok betonbiztos, havi sokszázezer forintos és milliós állasait, a Dunántúlról járó csúcsvezetőket és azt, hogy magánparkolókat építenek közpénzből – hangsúlyozta mai sajtótájékoztatóján a Fidesz-KDNP miskolci frakció szóvivője. Hollósy András kiemelte: felháborító az a sajátságos válságkezelési modell, amit a miskolci városvezetés a járvány idején folytatott és folytat most is. Szavai szerint a Fidesz-KDNP városi frakciója hetekkel ezelőtt figyelmeztette Veres Pál balliberális polgármestert és a városvezetésére alkalmatlan csapatát, hogy ha így megy tovább, akkor Miskolc nem kerülheti el a csődöt. Emlékeztetett: erre bizonyíték az is, hogy Miskolc több pontján nincs már pénz a szemét elszállítására, és elkótyavetyélték a Diósgyőri vár felújítására szánt másfél milliárd forint uniós támogatást is.

Fotó: Fidesz/Miskolc

A kormánypárti politikus rámutatott azonban arra, hogy a pénzügyi nehézségek mellett az ellenzéki városvezetés saját embereinek kitömésére jut forrás. – A Miskolci Városgazda Nonprofit Kft. lett először a miskolci szivárvány koalíció kifizető helye. Itt dolgozik több álláshalmozó önkormányzati képviselő, Erdei Sándor, Révész Péter és Bazin Levente képviselő édesapja, aki egyben az MSZP városi alelnöke is. Amikor emberek és családok százainak csökkentik jelentősen a bérét, eközben havi 700-800 ezres és milliós fizetéseket súroló juttatásokban részesítik a baloldali-jobbikos önkormányzati képviselőket. A Miskolci Városgazda Nonprofit Kft. például a fennállása óta először fizet főállású szóvivőt, Erdei Sándor személyében, pedig inkább kátyúzókra és fűnyírókra lenne szükség a duma helyett – fogalmazott. Hozzáfűzte: a járvány kellős közepén igazi mézes bödönné változtatták a haveroknak az önkormányzati cégeket tömörítő Miskolc Holding Zrt.-t is, ahol a dolgozók bérét közben drasztikusan csökkentették. – Itt koordinál jó pénzért Bartha György álláshalmozó önkormányzati képviselő és vele együtt visszatértek az egykor több tízmilliós végkielégítéssel távozók, a tanácsadó elvtársak, akik Siófokról, Dunakesziből, Budapestről és még ki tudja, honnan jönnek ide, felvenni a fizetésüket. Tanácsadó lett a válság kellős közepén csaknem félmillió forintért az MSZP korábbi választmányi elnöke, és újra a csapatot erősíti a Miskolc Holding régi vezérigazgatója is, aki több mint 35 millió forintot vett fel béren kívüli juttatáskánt még 2008 és 2010 között. S ha már idejönnek, itt is parkolnak – fejtette ki.

Hollósy András felhívta a figyelmet arra, hogy első dolguk volt a válság kellős közepén sok millió forintból saját parkolót építtetni maguknak. – Természetesen ezt a legnagyobb titokban adták át, mert közben mindenhol azt szajkózzák, hogy üres a kassza és nincs pénz semmire – fűzte hozzá. Kitért arra is, hogy miközben a csődhelyzet reális veszély Miskolcon, tudják, a júniusi közgyűlésen újabb, jól fizető pozíciókat fognak kiosztani.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.