Kánikula és az extrém UV-sugárzás miatt is figyelmeztetnek

Szombatra az extrém UV-B-sugárzás és néhány megyére a hőség miatt is figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Forrás: MTI2019. 07. 05. 17:46
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzésük szerint a hőség miatt Baranya, Somogy és Tolna megyére elsőfokú figyelmeztetést adtak ki.

Mint írták: szombaton a napi középhőmérséklet a délnyugati területeken elérheti a 25 Celsius-fokot. Egyéb kritériumokat elérő veszélyes időjárási jelenség nem valószínű.

Az előrejelzés szerint a legalacsonyabb hőmérséklet általában 12-18 fok között alakul, de az északi völgyekben ennél hűvösebb is lehet. A legmagasabb hőmérséklet 29-34 fok között várható.

Felhívtál a figyelmet továbbá, hogy az UV-B-sugárzás elérheti a 8-as szintet. Ilyenkor normál bőrtípusnál már 15-20 perc napon tartózkodás esetén is bőrpír keletkezhet.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat mindenkitől azt kéri, fokozottan védekezzen a napsugárzás által okozott leégés ellen. Ha lehetséges napközben 11 és 15 óra között kerüljék a napozást.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.