Karácsony Gergely emberei: Gál J. Zoltán

Gál Zoltán könnyedén zöld utat biztosított fiának is, aki apjához hasonlóan bejáratos lett az Apró-Dobrev villába.

Forrás: KONTRA.HU2020. 11. 13. 16:44
Gyurcsny Ferenc; Gl J. Zoltn
Budapest, 2009. február 28. Gál J. Zoltán országgyûlési képviselõ és Gyurcsány Ferenc miniszterelnök, a Magyar Szocialista Párt elnöke beszélget az MSZP választmányi ülésének elején a párt Jókai utcai székházában. A tanácskozáson a szocialisták európai parlamenti választási listáját állítják össze. MTI Fotó: Soós Lajos Fotó: Soós Lajos
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Gál J. Zoltán édesapja, Gál Zoltán, már a szocializmusban belügyminisztériumi államtitkár volt, és e tisztében a hazánkba menekült külföldi állampolgárok ügyeinek intézésére alakult tárcaközi bizottság vezetője volt. Idősebb Gál a rendszerváltás után is jó pozícióba került, hiszen az 1994-et követően kormányra kerülő MSZP egyik vezéralakja lett, sőt az Országgyűlés elnökévé választották. Így Gál könnyedén zöld utat biztosított fiának is, aki apjához hasonlóan bejáratos lett a rendkívül nagy befolyással bíró Apró Piroskához és lányához, Dobrev Klárához, a Szemlőhegyre – írta a Karácsony Gergely embereit bemutató cikksorozatának következő részében a Kontra.

Gál J. Zoltán és Gyurcsány Ferenc
Fotó: MTI/Soós Lajos

Gál J. a Gyurcsány család bizalmába férkőzve államtitkárként lett a kormányzati kommunikáció fő ura. Hogy miért is került ki a miniszterelnök bizalmi köréből, arra több verzió is létezik, az biztos, hogy Gyurcsány többször őt vádolta meg az őszödi beszéd kiszivárogtatásával. Bárhogy is történt, Gál J. megbukott, Karácsony Gergely viszont most reaktiválta.

A teljes cikket ide kattintva, a Kontra oldalán tudja elolvasni.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.