Karácsony Gergely újabb teljesíthetetlen ígéretei

Talpra állítaná a fővárosi egészségügyet, miközben korábban százmilliókat vont volna el a zuglói szakszolgálattól az alkalmatlan ellenzéki főpolgármester-jelölt.

Forrás: magyarhirlap.hu2019. 10. 10. 15:01
null
Karácsony Gergely Zuglóban már "bizonyított" Fotó: Mirkó István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A beígért fákat soha el nem ültető, bérlakásokat nem építő Karácsony Gergely tegnap azt állította, főpolgármesterként olyan rendszert hozna létre, amely a budapesti egészségügyet talpra állítaná. A Péterfy Sándor utcai kórház előtt tartott tájékoztatóján a kézzelfogható tervek ismertetése helyett azt tartotta a legfontosabbnak elmondani, hogy az általa leállítani tervezett látványsport-beruházások építési költségeinek a visszatartásából valósulhatnának meg majd valamilyen fejlesztések.

Arról viszont elfelejtett beszélni, hogy jelenleg egyetlen olyan sportberuházás sincs, amelynek befejezését főpolgármesterként meg tudná akasztani – írja a Magyar Hírlap.

Szavait ráadásul árnyalja – jegyzi meg a lap, – hogy a zuglói egészségügyi ellátórendszert nemhogy nem fejlesztette, inkább leépítette. Az, hogy az önkormányzat gazdálkodása csődközeli helyzetbe jutott, nem csupán a botrányos fizetős parkolás három év alatt egymilliárd forintos veszteséget okozó mérlegéből olvasható ki, jól látszott már abból is, hogy a zuglói egészségügyi ellátást is súlyos anyagi gondok jellemezték.

A Magyar Hírlap arról írt, hogy Karácsony 2018 októberében hozzájárult ahhoz, hogy a jegyző kétszázmillió forinttal csökkentse a Zuglói Egészségügyi Szolgálat (ZESZ) utolsó negyedéves költségvetését. A kétszázmillió forintos elvonásról született polgármesteri döntés azt eredményezte, hogy a büdzsé egyharmada esett volna ki. A szolgálat vezetői ekkor megkongatták a vészharangot: mintegy százhetvenezer kerületi lakos egészségügyi ellátása került volna veszélybe.

Az ügy nyilvánosságra kerülése után Karácsony önkormányzata végül „csak” ötvenmillió forintot vont el a ZESZ költségvetéséből. Az elvonásból tervezett hiánycsökkentés pótlását pedig feltehetően már ekkor hitelből pótolhatta ki az a Karácsony vezette önkormányzat, amely a hírek szerint 2019. év végére már csupán egy kétmilliárdos folyószámla hitelkeretből képes biztosítani a működését – olvasható a Magyar Hírlap online felületén.

Karácsony patkányügyben is befürdött. Tarlós István főpolgármester és Bagdy Gábor főpolgármester-helyettes tegnap közölte: értelmezhetetlenek és helytelenek a fővárosi patkányirtással kapcsolatos ellenzéki javaslatok, amelyek benyújtásával Karácsony és nyolc képviselőtársa a Fővárosi Közgyűlés rendkívüli ülésének összehívását kezdeményezte. Kifejtették, a polgármester élére állt egy olyan ügy elleni támadásnak, amelyet korábban a fővárosi önkormányzat közbeszerzési bizottságának tagjaként szavazatával ő maga is támogatott. Kitértek arra is, nyilvánvaló hazugság a kezdeményezésben rögzített állítás, hogy Budapesten közegészségügyi katasztrófa kialakulása fenyeget.

Az eredeti cikk IDE kattintva érhető el.

Az önkormányzati választásról szóló híreinket IDE kattintva tekinthetik meg.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.