Kétszáz részes rádiósorozat a szülőföldjüket elhagyó magyarokról

– Az új műsor az Agrárminisztérium és a Hungarikum Bizottság megbízásából készült – közölte V. Németh Zsolt miniszteri biztos.

Forrás: MTI2021. 01. 21. 12:23
V. NMETH Zsolt; REVICZKY Gbor; Gadcsi Jnos
Gadácsi János szerkesztõ, V. Németh Zsolt kiemelkedõ nemzeti értékek felügyeletéért felelõs miniszteri biztos és Reviczky Gábor színmûvész a Kossuth Rádióban naponta jelentkezõ Elindultam szép hazámból, magyarok a nagyvilágban címû mûsor sajtótájékoztatóján Fotó: Soós Lajos Forrás: MTI/Soós Lajos
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Új, kétszáz részes, naponta jelentkező rádiósorozat indul péntektől a szülőföldjüket elhagyni kényszerülő legkiválóbb magyarokról a Kossuth rádióban Elindultam szép hazámból, magyarok a nagyvilágban címmel.

V. Németh Zsolt kiemelkedő nemzeti értékek felügyeletéért felelős miniszteri biztos szerdán, a rádiósorozatot beharangozó budapesti sajtótájékoztatón közölte, hogy

az új műsor, amely az Agrárminisztérium és a Hungarikum Bizottság megbízásából készült, péntektől, minden reggel, a fél hetes Krónika című műsort követően hallható majd.

Az új műsor egy sorozat harmadik eleme. Az első rész 2019-ben Mi, magyarok címmel, a második 2020-ban Hiszek egy hazában címmel futott szintén kétszáz-kétszáz adással – jegyezte meg. V. Németh Zsolt elmondta, az új sorozatban a legkiválóbb, a szülőföldjüket elhagyni kényszerülő honfitársaink életútját mutatják be: tudósokét, mérnökökét, papokét, katonákét, művészekét, sportolókét, jogászokét, közgazdászokét és politikusokét.

– A sorozat „nemzetünk, a híres kis Magyarország legszebb arcát szeretné megrajzolni”

– fogalmazott a miniszteri biztos, hozzátéve: hisz abban, hogy a bemutatandó kiválóságok példájából napjaink megpróbáltatásainak leküzdéséhez is erőt meríthetünk.

Gadácsi János szerkesztő, V. Németh Zsolt kiemelkedő nemzeti értékek felügyeletéért felelős miniszteri biztos és Reviczky Gábor színművész a Kossuth rádióban naponta jelentkező Elindultam szép hazámból, magyarok a nagyvilágban című műsor sajtótájékoztatóján
Fotó: MTI/Soós Lajos

Gadácsi János, a rádiósorozat készítője elmondta:

az új rádiósorozatban olyan emberek szerepelnek, akikről itthon nem biztos, hogy hallottunk, de ott, ahol élnek, nagyot alkottak, és jó hírünket vitték a világban. Az első adás Karikó Katalin biokémikusról, a BioNTech cég alelnökéről szól, akinek a szabadalma alapján fejlesztették ki a koronavírus okozta Covid–19 betegség elleni oltások egyikét.

Reviczky Gábor színművész, aki a hangját adta a sorozathoz, arról beszélt, hogy eddig ismeretlen történetekkel és fantasztikus emberekkel ismerkedhetett meg a műsor készítése során.

– Ezek az emberek mind-mind magyarok tudtak lenni az utolsó pillanatig

– fogalmazott a művész.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.