Kisbandi: Portiknak vége lesz

Portik Tamásnak érik az életfogytiglan, amit nem fog végigülni — mondta a börtönben az egyesek szerint a 90-es évek bandaháborúinak előidézője, Lakatos András a Hír TV Riasztás című keddi műsorában. Kisbandi a Fenyő-gyilkosságról is beszélt, többek között arról, hogy le akarták fizetni a rendőröket, hogy megvegyék tőlük a gyilkos eldobott sapkáját.

2019. 04. 10. 14:33
Lakatos András szerint volt üzlettársát még két ügyben fogják elítélni, ám nem üli le büntetését Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Portik Tamás külön nem említette neki Gyárfás Tamás nevét a Fenyő-gyilkossággal kapcsolatban – állította a Kisbandiként ismert Lakatos András a Hír TV Riasztás című bűnügyi műsorának tegnap esti adásában. Hozzátette: azt azonban tudja, hogy Portik meg akarta öletni Fenyő Jánost, s hogy Jozef Rohác végül meg is ölte, valamint arról is beszélt, hogy a gyilkos sapkájáért pénzt akartak adni a rendőröknek, „mert benne van a DNS”. Ismert, a szlovák bérgyilkost egyebek mellett azért tudták jogerősen életfogytiglani fegyházra ítélni, mert Fenyő gyilkosaként eldobta az utcán a sapkáját, amiből DNS-hordozó anyagmintát tudtak rögzíteni, majd ezt azonosították Rohác DNS-ével.

Kisbandi ennél többet nem akart mondani sem a Fenyő-gyilkosságról, sem az ügyben felbujtással gyanúsított sportvezetőről. Ugyanakkor kifejtette, hogy szerinte Portik nem fogja végigülni a büntetéseit. Látta a Prisztás-perújításon készült képeket az erősen megváltozott Portikról, ám szerinte volt üzlettársa nem színészkedik, hanem valóban megtört. Hét éve van már fogságban úgy, hogy nem volt még börtönben. A Fenyő-ügyben felbujtással gyanúsítják, csakúgy, mint a Lakatos Csaba ügetőhajtó elleni merényletkísérletben. Kisbandi szerint mindkettőben vádlott lesz, és el is ítélik. „Amikor ezt a két ítéletet megkapja, akár csak egyet is, életfogyt lesz, s ha tudni fogja, hogy 25 vagy 30 év van hátra, akkor teljesen vége lesz. […] Nem fogja végigülni ezt az ítéletet” – fogalmazott Kisbandi.

Lakatos András szerint volt üzlettársát még két ügyben fogják elítélni, ám nem üli le büntetését
Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

Lakatos a Prisztás József elleni gyilkosságról már korábban többször is elmondta a hatóságok előtt, hogy nem Hatvani István lőtte le a milliárdos vállalkozót. Hatvani és Portik egyaránt 15 év fegyházat kapott jogerősen a gyilkosságért. A perújítás Rohác vallomása után kezdődött, mivel a szlovák bérgyilkos azt állította: ő lőtte le Prisztást orosz megbízásból. Kisbandi azonban a Riasztásnak is kifejtette: bár a gyilkosságot valóban nem Hatyi (Hatvani beceneve – a szerző) követte el, ám a felbujtó Portik Tamást volt. Szerinte Portik halállistáján már 1995 végén rajta volt Prisztás, mivel kerékkötője volt Portik üzleti elképzeléseinek.

Az interjúból az is kiderült: vita volt a kihallgatások során a Nemzeti Nyomozó Irodában a nyomozók és Kisbandi között arról, hogy volt-e bandaháború a 90-es években. „Soha, mert a háborúhoz két fél kell, itt meg csak és kizárólag Portik ölette meg az embereket, az ő terve érvényesült” – érvelt Lakatos. Szerinte Portik a lefizetett rendőröktől kérte azt, hogy a leszámolásokat mindig az oroszokra hárítsák, pedig pontosan tudták, hogy Portik van a gyilkosságok mögött, majd „hogy neve legyen a gyereknek, akkor jött, hogy a Kisbandi elvitt 3-4 milliárdot, az alvilág pénzét, és ezért robbant ki egy bandaháború” – állította az elítélt férfi. Lakatos külön hangsúlyozta: bár vádalkut kínáltak neki a rendőrök, ám ő ragaszkodott ahhoz, hogy megkapja és leülje a büntetését azért, amit tett, csak hogy „erősebb legyen az én szavam, mint bárki másé”.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.