Kovács Lászlót is el akarta vinni Gyurcsány

Nem lehet kizárni, hogy újabb MSZP-s politikusok lépnek át a Gyurcsány Ferenc vezette Demokratikus Koalícióba, és a két párt későbbi egyesülését sem lehet kizárni – mondta Kovács László az Origónak.

Forrás: MTI2020. 02. 21. 17:52
null

Nem lehet kizárni, hogy újabb MSZP-s politikusok lépnek át a Gyurcsány Ferenc vezette Demokratikus Koalícióba, és a két párt későbbi egyesülését sem lehet kizárni – mondta Kovács László az Origónak.

Nem lehet kizárni, hogy újabb MSZP-s politikusok lépnek át a Gyurcsány Ferenc vezette Demokratikus Koalícióba, és a két párt későbbi egyesülését sem lehet kizárni – minderről Kovács László beszélt az Origónak annak kapcsán, hogy a III. és a XVIII. kerületi szocialista polgármester átlépett a DK-ba.

Az MSZP volt elnöke elárulta, hogy őt is át akarták vinni a DK-ba, de nem hagyja ott az MSZP-t. A nyilatkozata azt bizonyítja, hogy az átlépések nem voltak annyira spontának, mint aminek Gyurcsány Ferenc be akarja állítani, valójában a DK vadászik az MSZP-s politikusokra.

Nem ismerem a két politikus döntéseinek az okait. Nem tudom, miért döntöttek, úgy hogy átigazolnak a DK-ba – mondta Kovács László. Az MSZP volt elnöke emlékeztetett arra, hogy a DK vezetői és aktivistái között többségében vannak azok, akik az MSZP politikusai voltak korábban, ilyen Varju László és Vadai Ágnes is. Önmagában ez a váltás nem meglepő, a két párt értékrendje hasonló – mondta.

Előfordulhat, hogy folytatódik az áramlás a DK felé, olyan is lehet, hogy valaki szeretné, ha a két párt egyesülne – tette hozzá. Kovács László szerint ez azért is lehetséges, mert a két pártnak együtt sokkal nagyobb esélye van, közös listával és közös jelöltekkel

- olvasható Origo cikkében.

Igen meghívtak a DK-ba engem is, de nem lépek ki az MSZP-ből. Nagyon szeretném, ha az MSZP nem gyengülne tovább és a két párt megmaradna nagyon stabil szövetségben – mondta a szocialisták volt elnöke.

A két pártnak külön-külön kell eldönteni, hogy egyesülnek-e vagy nem. Két külön pártként, és egyesülve is el tudom őket képzelni, nem tudom melyik a jobb, de a mostani helyzet egy adottság – mondta.

Becsapja az MSZP-t Gyurcsány

Kovács László nyilatkozata azt bizonyítja, hogy Gyurcsány becsapja az MSZP-t azzal, ámítja őket, hogy a kormány elleni összefogás a legfontosabb. Valójában egyenként keresik meg a szocialisták vezető politikusait, hogy lépjenek át – ezzel megsemmisítve az MSZP-t – írja az Origo.

A teljes cikk ITT olvasható el.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.