Kövér László: A jövőt illetően hinni kell az egy isteni örök igazságban

Kövér László a balliberális ellenzék megváltozásához nem fűz komolyabb reményeket.

2020. 06. 02. 18:44
null
A házelnök szerint Horn Gyula 1994-es visszatérése a legnagyobb bűne a rendszerváltásnak Fotó: Éberling András
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A száz éve a Nagy-Trianon-palotában halálra ítélt Magyarország és magyar nemzet nemcsak él, hanem olyan teljesítményt tett le a világ asztalára egy évszázad alatt, amely Kövér László szerint jogos büszkeséggel tölthet el bennünket. Az Országgyűlés elnöke a Magyar Nemzetnek adott, lapunk szerdai számában megjelenő interjúban úgy fogalmazott, hogy egyre nyilvánvalóbb, hogy Magyarországnak és a szomszédos, a békediktátum kedvezményezett országainak nem egymástól, hanem a mindannyiunk nemzeti önazonosságát és szuverenitását eltörölni akaró erőktől van félnivalója. Úgy látja, hogy ezeknek a nemzetközi erőknek a kiszolgálója immár száz éve a magyar baloldal, amely újra és újra rátámad a saját nemzetére.

Véleménye szerint Trianonban sem így szabták volna meg a határainkat, ha 1918–1919-ben a magyar baloldal nem árulja el a nemzetet. Kövér László a balliberális ellenzék megváltozásához nem fűz reményt, mivel Szili Katalin MSZP-ből való távozásával a nemzeti gondolat képviselete a baloldalon lezártnak tekinthető. A házelnök az ország és a kormány ellen indított hazai és nemzetközi perek kapcsán beszélt a jurisztokráciáról, a lopakodó birodalomépítésről, valamint az ateista értelmiség imájáról is.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.