Közmédia Választási Iroda: Ismét hazudik a fake news media a közmédiával kapcsolatban

Ismét hazugságot állítanak azok a fake news oldalak, amelyek arról cikkeztek, hogy a közmédia megmásítva közölte a Momentum által benyújtott politikai reklámot – közölte a Közmédia Választási Iroda szombaton az MTI-vel.

Forrás: MTI2019. 05. 11. 19:15
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A közlemény szerint számos fake news oldal szombaton arról közölt anyagot, hogy a közszolgálati csatorna pénteken leadott egy politikai reklámot, amit a Momentum küldött a közmédia számára és Hadházy Ákos országgyűlési képviselő kezdeményezését reklámozza.

A fake news oldalak cikkei azt a hamis látszatot próbálják kelteni, hogy a filmben a közmédia takarta ki a szereplők arcát, és így adta le az anyagot. Az igazság azonban az, hogy az említett politikai reklám abban a formában érkezett a közmédia részére, mint ahogy az pénteken adásba került – áll a közleményben.

A tájékoztatás szerint ugyanis a Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. nem vizsgálhatja a politikai reklámok tartalmát, a május 26-i európai parlamenti választáson induló mind a kilenc jelölőszervezet filmjét le kell adnia.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.