Lackner: Kránitz Krisztián kokainozott

Újabb kispesti hangfelvétel látott napvilágot, ezúttal a 888.hu tett közzé részleteket.

2020. 10. 06. 18:21
null
Lackner, Kránitz és Gajda a szokásos foci közben Fotó: Facebook
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Magyar Nemzet és a Hír TV által nyilvánosságra hozott kispesti hangfelvételek egyik, eddig nem közölt részlete bukkant fel a 888.hu hírportálon. A felvételről a 888.hu-n közzétett részletek a videó tanúsága szerint 2019. 06. 08-án készültek, éjszaka. A videókon Lackner Csaba többek között arról beszélt, hogy Kránitz Krisztián kokaint fogyasztott, valamint arra is utalt, hogy erről Gajda Péter kispesti polgármester is tudott.

Mielőtt bemutatjuk a felvételeket, érdemes felidézni, hogy kik a felvételen emlegetett szereplők és miről beszélgetnek.

  • Gajda Péter kispesti MSZP-s polgármester,
  • Lackner Csaba, aki akkor még MSZP-s színekben volt önkormányzati képviselő,
  • Kránitz Krisztián, 2019-ig MSZP-s önkormányzati képviselő, az előző ciklusban és jelenleg is a kispesti vagyonkezelő (Vamüsz) igazgatója,
  • Dódity Gabriella, a kispesti Fidesz–KDNP önkormányzati képviselője.
  • Lackner Csaba kispesti szocialista önkormányzati képviselő 2019 első felében feljelentette rágalmazásért Dódity Gabriella Fidesz–KDNP-s képviselőt. Az ügy alapja az volt, hogy a Facebookon egy poszt alatt az egyik kispesti szocialista durva szavakkal illette Dódity egyik kollégáját. A képviselőnő erre kommentjében jól kiosztotta az illetőt, és azt is írta, hogy „nem láttok tovább a fehér poros orrotoknál”. Érdemes kiemelni, ez jóval azelőtt történt, hogy a kispesti kép- és hangfelvételek egyáltalán elkészültek. Lapunk informátorai úgy tájékoztattak, hogy Lackner és Kránitz kábítószer-fogyasztásáról már évek óta lehetett hallani a kerületben, az gyakorlatilag nyílt titok volt.

    Lackner Csabát a feljelentés után nem sokkal behívta magához Gajda Péter polgármester, aki azt kérte a képviselőtől, hogy vonja azt vissza. Gajda attól tartott ugyanis, hogy Dóditynak bizonyítéka van arról, hogy Kránitz Krisztián kokaint fogyasztott. Lackner végül nem vonta vissza a feljelentést, az ügy jelenleg bírósági szakaszban van, 2020 novemberében kezdődik a tárgyalás.

    A WC-ben szívtak

    – Bementek a vécére, és ott szívtak.

    – Ki, a Krinyóék?!

    – Igen.

    A beszélgetésben az is elhangzik, hogy Kránitz több pénzt rakott zsebre, de Gajda Péter nem mellette áll.

    Kokainról beszélünk

    – Ti dolgotok, csak mondom, ezt a Kránitz-műsorodat nem tudom, és főleg ezt így nem tudom földolgozni…

    – Melyiket? Ezt a kólás dolgot?

    – Milyen kólás dolgot?

    Hát kokainról beszéltünk most, nem?!

    Lackner keresett eleget

    Lackner Csaba ezen felvételrészleten arról beszélt, hogy attól tart: nem indulhat majd a 2019-es önkormányzati választáson, „kipöckölik” a jelöltek közül, de ez őt nem érdekli, „keresett már eleget”.

    Kránitznak ne legyen tiszta a lelkiismerete

    „– A fehér poros orr meg egyebek, ugye?!

    – És ott mi lett? Beperelted végül?

    – Bepereltem. De múlt hét csütörtökön képviselő-testületi ülés volt, és behívott a Péter magához.

    – És?

    – És azt kérte tőlem – ezt most nagyon rossz helyre, amit mondok… –, hogy, aszongya, vonjam vissza. Mondom, Péter, miért vonjam vissza?! Mert – azt mondja – van nekik valamijük. Valakiről. Mondom: kiről?!

    – Van egy tippem.

    – Igen, és róla... És róla... És így megmondta nekem a Péter, hogy róla.”

    A beszélgetés lényege, hogy Gajda Péter megkérte Lackner Csabát, hogy vonja vissza a Dódity Gabriella elleni feljelentését. Lackner ezért felkereste Kránitzot, a vagyonkezelő igazgatóját, akinek elmondta miről van szó, az igazgató pedig elmondta, hogy neki tiszta a lelkiismerete. Lackner ezután felhívta Gajda Péter kispesti polgármestert, hogy elújságolja: Kránitz azt mondta, neki tiszta a lelkiismerete. Gajda válasza az volt: „neki ne legyen tiszta” – mondta a felvételen Lackner.

    Az elbeszélgetés

    Lackner ennek a résznek az elején arról mesél, amikor Kránitzcal leült az irodájában, hogy megbeszéljék, a vagyonkezelő igazgatójának tiszta-e a lelkiismerete – fogyasztott-e kábítószert és erről tudhat-e Dódity Gabriella. Kránitz arra biztatta Lacknert, hogy ne vonja vissza a feljelentést. Később arra terelődik a szó, hogy Lackner aláírt a Momentum és a DK főpolgármester-jelöltjének. Emlékezetes: a 2019-es főpolgármester-választást előválasztás előzte meg, Lackner pedig a többi ellenzéki párt jelöltjét támogatta.

    Lackner és a politikai filozófia

    Lackner Csaba a felvételen elmondja, hogy összeveszett „Sanyival”, azaz Burány Sándorral, Kispest országgyűlési képviselőjével, mivel Lackner elmondta neki, hogy nemcsak Karácsony Gergelynek írt alá az előválasztás során, hanem a DK-s és a momentumos jelölteknek is. Lackner gyakorlatilag azt magyarázza, hogy mindegy ki indul az önkormányzati választáson Tarlós ellen, a lényeg, hogy meg kell találni a legjobb jelöltet, hogy leválthassák a Fidesz–KDNP által támogatott főpolgármestert. Burány ezen eléggé felháborodott, hiszen az MSZP érdekei azt kívánták, hogy Karácsony nyerjen.

    A téma legfrissebb hírei

    Tovább az összes cikkhez chevron-right

    Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

    Címoldalról ajánljuk

    Tovább az összes cikkhez chevron-right

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.