Legyen újra polgári Gödöllő!

A polgári szerveződés megújulásában bíznak a gödöllői civilek. Véleményük szerint a városvezetés elkanyarodott azoktól az alapvető értékektől, amelyek miatt korábban bizalmat kapott.

Kerékgyártó György
2020. 10. 22. 16:16
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nosztalgiával gondolnak vissza a polgári érzelmű gödöllőiek a kilencvenes évekre, amikor a város közélete egységesebb és vállalhatóbb volt szerintük.

– Óriási dolog volt 1992-ben az, hogy Gémesi György megszervezte a Lokálpatrióta Klubot – mesélte Kolozs Csaba önkormányzati képviselő, aki maga is a rendszerváltás óta vesz részt a helyi közélet alakításában. – Ez a klub a polgári gondolkodású gödöllőiek fóruma, találkozóhelye volt. Azonban az elmúlt években a városvezetés politikája teljesen elkanyarodott attól, ami miatt annak idején vállalható volt a polgári gondolkodású közösség számára, és ez ennek a közösségnek a válságát is okozta.

Történelmi emlékekkel teli, hagyománytisztelő város Gödöllő Fotó: Wikipédia

Többek között emiatt van az, hogy a hagyománytisztelő, alapvetően konzervatív városban a fiatalok egyre nagyobb érdeklődéssel fordulnak a balliberális pártok felé.

A sportnak is közösségteremtő ereje van Fotó: Facebook

– A fiatalok körében egyre népszerűbb a Momentum – árulta el Kolozs Csaba. – Nem kell sokat magyarázni, hogy olyan hiteles vállalható, érdekes kezdeményezésre van szükség, amely a polgári-konzervatív értékeket közvetíti, és azokat fontossá tudja tenni a fiataloknak is.

Ezt vállalta fel a Szövetségben a Gödöllőiekért Egyesület, amelynek szerveződését Kolozs Csaba is üdvözli, és jó jelnek tekinti.

A kultúra fontos a közösség számára Fotó: Facebook

– Ez az egyesület nem politikai kérdések mentén működik – magyarázta. – A közösségi élet fórumain igyekszik jelen lenni: túrákat, szabadidős eseményeket szerveznek, illetve emellett előadásokat, esteket rendeznek, kiadványt szerkesztenek. Tényleg szerethető kezdeményezésről van szó, amelynek hitelességét mutatja, hogy a fiatalok is érdeklődnek az események iránt, sőt önkéntesnek is szívesen jelentkeznek. Én személy szerint remélem, hogy ez a civil kezdeményezés meg tudja újítani a város közéletét.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.