Lehülyézett egy fideszes képviselőt Baranyi Krisztina – nézze meg!

A balliberális többségű ferencvárosi önkormányzat elfogadta a kerület megszorításokkal járó költségvetését, amelynek alapján a szociális támogatások nagy része a korábbi összeg felére-negyedére csökken. Ez ellen tiltakozott Gyurákovics Andrea, a nagyobbik kormánypárt önkormányzati képviselője, akit Baranyi Krisztina ellenzéki polgármester ezért egyszerűen lehülyézett.

Forrás: Magyar Hírlap, Origo2020. 02. 16. 17:22
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Ez hülye!” – mondta Baranyi Krisztina a ferencvárosi képviselő-testület csütörtöki ülésén, amikor a polgári frakcióban ülő Gyurákovics Andreánál volt a szó. A polgármester azzal védekezett: véletlenül bekapcsolva maradt a mikrofonja – írja a Magyar Hírlap.

Gyurákovics Andrea a kerület költségvetésének tárgyalásán éppen arról beszélt, a szociális támogatások jelenlegi mértékének megtartásához többek között fel lehetne használni a takarítógépre előirányzott harmincmillió forintot, tekintve, a polgármester többször is nyilatkozott arról, hogy a kampányban megígért eszközt már beszerezték.

[video width="968" height="550" mp4="https://magyarnemzet.hu/wp-content/uploads/2020/02/Baranyi.mp4"][/video]

A Baranyi által benyújtott költségvetés felére-negyedére csökkenti az iskolakezdési, az időseknek járó, a lakásfelújítási, a játszótérépítési, a tömeg- és diáksport-támogatásokat, ám a helyi Fidesz-KDNP-frakció szerint a 2019-es nagyságrendek tarthatók lennének, s ehhez konkrét átcsoportosítási lehetőségeket is javasoltak. Erre a polgármester – a hülyézés mellett – úgy reagált: ez egy „pofátlan” előterjesztés. Mindenesetre a Baranyit támogató balliberális képviselők – annak ellenére, hogy korábban a bizottsági üléseken elutasították az előterjesztést –, végül megszavazták a költségvetést.

Nyilvánvalóan megzsarolták a polgármestert azzal, hogyha az ő kéréseik nem kerülnek be a költségvetésbe, akkor nem támogatják, és célt értek – állapította meg lapunknak nyilatkozva Gyurákovics Andrea. A hülyézéssel kapcsolatban kijelentette: a stílus maga az ember. Sérti az ülés méltóságát Baranyi viselkedése, a költségvetés tárgyalása komoly dolog, ennek ellenére most is folyamatosan alpolgármesterével, a kutyapárti Döme Zsuzsanna „Suzival” vihorászott, illetve a hozzászólókat minősítgette. Akkor is alpári módon reagált, amikor felvetették, továbbra sem ismert 2014 előtti életrajza. A reakciója alapján valószínűleg titkol valamit a mindig az átláthatóságról beszélő polgármester – jegyezte meg Gyurákovics.

Azzal kapcsolatban, hogy Baranyi javaslata alapján egyes utcákban (Ferenc körút, Ráday utca, Üllői út) a korábbi 23 óra helyett 24 óráig tarthatnának nyitva a vendéglátó egységek, a fideszes képviselő közölte, 2015 óta van hatékonyan működő, a nyitvatartást szabályozó rendelet Ferencvárosban, eszerint pénteken és szombaton éjfélig, más napokon 23 óráig engedélyezett a nyitvatartás. A módosítási szándék azt jelzi, a polgármester komolyan gondolta azt a nyilatkozatát, hogy szívesen látná a bulinegyedből kiszoruló vendéglátó helyeket – jegyezte meg Gyurákovics Andrea. Hozzátette: Baranyi azzal érvel, ezekben az utcákban már nem élnek valódi helyi lakosok, csak turisták laknak, ezért esze ágában sincs megkérdezni a ferencvárosiak véleményét.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.