Lámpavason látná a fideszeseket a momentumos képviselő

Akasztással fenyegetőzött a momentumos Szarvas Koppány Bendegúz. A józsefvárosi önkormányzati képviselő Facebook-posztjában lámpavasra kívánta a Fidesz politikusait. A Józsefvárosi Fidesz lemondásra szólította fel a Százados negyed képviselőjét, amihez csatlakozott a helyi civil szervezet is. Lapunk elérte Szarvast, aki bővebben nem akart nyilatkozni az ügyben, annyit mondott: már a bocsánatkérést megtette és nem kíván lemondani tisztségéről.

2020. 04. 17. 13:57
 Szarvas Koppny Bendegz
Szarvas Koppány Bendegúz már töbször bizonyította, nem áll távol tőle a szélsőséges magatartás Fotó: Beliczay László Forrás: MTI/Beliczay László
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A momentusos önkormányzati képviselő hivatalos közösségi oldalára az alábbiakat írta: „Járványkezelés Fidesz módra. Nehéz erre szalonképesen reagálni, inkább csak úgy fogalmazok: megdolgoznak a fiúk a lámpavasért.”

A Momentum színeiben politizáló Szarvas Koppány Bendegúz józsefvárosi képviselő elképesztő agresszivitást engedett meg magának, erőszakos halállal fenyegetett. Mint látható, a momentumos képviselő úgy véli, jogos lenne, ha a fideszeseket felakasztanák – áll a józsefvárosi Fidesz közleményében. Mint írták: a Fidesz–KDNP józsefvárosi szervezete felszólítja Szarvas Koppány Bendegúzt, hogy kérjen bocsánatot a józsefvárosi választóktól, valamint a magyar emberektől, és képviselői tisztségéről azonnali hatállyal mondjon le!

Vörös Tamás, a józsefvárosi Fidesz–KDNP frakcióvezetője a Magyar Nemzetnek elmondta: az az ember, aki ilyen gondolatokra képes és még le is írja, méltatlanná válik arra, hogy önkormányzati képviselői pozíciót töltsön be.

– A képviselőnek fideszesekért és nem fideszesekért egyaránt dolgoznia kellene, ehhez képest a magyar választók több mint felét súlyosan megsértette kijelentésével – mondta el a Magyar Nemzetnek Vörös Tamás, a józsefvárosi Fidesz–KDNP frakcióvezetője, aki hozzátette: a momentumos politikus saját közösségi oldalán megjelentetett bejegyzése arról szól, hogy likvidálná azokat, akik nem értenek vele egyet. Vörös aláhúzta: az ilyen ember alkalmatlan és méltatlan pozíciójára.

– Még súlyosabb kérdéseket vet fel, hogy bocsánatkérés helyett, magát mentegette a baloldali képviselő. Szarvas átlépett egy olyan vonalat, amit nem lehet egy bocsánatkéréssel elintézni, nem maradhat következmények nélkül. Többször előfordult, hogy Szarvas elképesztő gondolatokat fogalmazott meg fideszes képviselőkkel szemben józsefvárosi bizottsági és testületi üléseken. Megesett, hogy börtönnel fenyegette politikai ellenfeleit, azonban legutóbbi megnyilvánulásával minden határon túlment. Annak, aki ilyen militáns, agresszív, gyilkos indulatokkal képes csak politikai vitákat lefolytatni kommunikálni, semmi keresnivalója a politika környékén, mind politikailag, mind emberileg alkalmatlan erre a feladatra – jelentette ki a kerületi Fidesz–KDNP frakcióvezetője.

Szarvas Koppány Bendegúz már töbször bizonyította, nem áll távol tőle a szélsőséges magatartás

Fotó: MTI/Beliczay László

A Magyar Nemzet elérte Szarvas Koppányt, aki lapunkat a Momentum sajtóosztályához irányította, de annyit megjegyzett: a bocsánatkérés szerinte megtörtént, nem kíván lemondani tisztségéről.

A helyi civil szervezet is közleményben szólította lemondásra az önkormányzati képviselőt. Juhász Barbara, a Civilek A Százados Negyedért Egyesület alelnöke a Magyar Nemzetnek elmondta: amióta Szarvas a Százados negyed képviselője Facebook és látványpolitizálás történik a körzetben.

– Elmaradtak a fejlesztések, a játszótér felújítása félbemaradt, a gyalogátkelőhelyek elhalványultak, a felfestések az utakon nem látszanak. Ezzel szemben a képviselő úr Facebook-oldala Fidesz-ellenes politikai nyilatkozataival van tele, a lakókat uszítja egymás ellen ahelyett, hogy a Százados negyed tényleges problémáival foglalkozna. Méltatlanná vált a képviseletünkre – szögezte le a helyi egyesület alelnöke, aki hozzáfűzte: az erőszak sem áll távol a negyed képviselőjétől, Szarvas két évvel ezelőtti tüntetésen kővel dobálta meg a rendőröket, emiatt jelenleg is nyomozás folyik ellene.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.