Letartóztatásba került a nevelőnőjét bántalmazó fiatal

A gyanú szerint a fiatalkorú gyanúsított az egyik Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei gyermekvédelmi központban megütötte nevelője fejét, szorítani és rángatni kezdte a csuklóját.

Forrás: MTI2020. 02. 27. 20:47
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette és könnyű testi sértés vétsége miatt letartóztatott a Nyíregyházi Járásbíróság egy 17 éves fiú, aki kedden megütött egy nevelőt az egyik Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei gyermekvédelmi központban – közölte a Nyíregyházi Törvényszék sajtószóvivője csütörtökön az MTI-vel.

Resán Dalma közleményében azt írta: a gyanú szerint a fiatalkorú gyanúsított február 25-én reggel találkozni akart az intézet egy másik helyiségében tartózkodó testvérével, ezért dörömbölni kezdett a szoba ajtaján.

Az ott tartózkodó nevelő felszólította a fiatalt, hogy fejezze be a hangoskodást, és menjen vissza a helyére, de a fiú megütötte a fejét, szorítani és rángatni kezdte a csuklóját – tudatta a szóvivő.

A nevelő a bántalmazás következtében nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.

Resán Dalma megjegyezte, a gyanúsítottal szemben erőszakos bűncselekmény miatt több eljárás van folyamatban, ezért a bíróság álláspontja szerint szabadlábon hagyása esetén újabb bűncselekményt követhet el. Mivel az intézményből már többször megszökött, fennáll a veszélye annak is, hogy a hatóságok elől megszökne vagy elrejtőzne.

A végzés ellen a gyanúsított és védője fellebbezést jelentett be.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.