Letiltotta a Facebook a Hetek házasságról szóló lapszámát

Ismét bebizonyosodott, hogy virtuális birodalmában a Facebook továbbra sem hajlandó megtűrni a keresztény-konzervatív tartalmakat. A Zuckerberg-galaxis ezúttal a Hetek közéleti hetilap legfrissebb lapszámának üzent hadat, amely a címlapon és cikkeiben is a házasság intézményével foglalkozott. 

Forrás: hetek.hu2021. 02. 17. 17:00
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kedd reggelre a Facebook letiltotta a Hetek legfrissebb lapszámának, valamint a lap előfizetésének elérhetőségét is a közösségi oldalon keresztül.

A házassággal kapcsolatos lapszám likvidálását a Facebook azzal indokolta, hogy „a hirdetések nem pozicionálhatnak termékeket vagy szolgáltatásokat nemiségre utaló módon”,

a Facebook Kereskedelmi szabályzatának vonatkozó passzusa a „nemiségre utalásra” pedig a következő példákat hozza: szexuális tartalmú képekbe történő belenagyítás, burkolt meztelenség, burkolt szexuális aktus.

A Hetek tájékoztatása szerint a Zuckerberg-galaxis által tiltott lapszámban azonban semmilyen szexualitást tartalmazó ábrázolást nem jelenítettek meg,

mindössze a házasság hete alkalmából a címlapjukra egy fiatal házaspár került a következő felirattal: Nincs másik – a természetes házasságnak nincs alternatívája.

Emellett ötven-hatvan év körüli házaspárok mesélték el a kapcsolatuk történetét, valamint Németh Sándorral a Hit Gyülekezetének vezető lelkészével közöltek egy interjút, aki a házasság intézményének az ellehetetlenítéséről is szót ejtett.

A legnagyobb közösségi oldal döntésére válaszul a Hetek felülvizsgálati kérelmet küldött, amelynek hatására minden előzetes tájékoztatás nélkül újra engedélyezték a lapszám negyedéves és éves időtartamra szóló értékesítését, a harmadik féléves időszakot viszont szintén a nemiségre utaló indoklással utasították el.

Miképpen a Magyar Nemzet is beszámolt róla, az elmúlt időszakban szerte a világon számos jobboldali politikus, véleményvezér és internetes hírportál került a virtuális feketelistára, amiért a liberális kánonnal megegyező vélemények ellen emelt szót.

A legnagyobb közösségi oldalak idehaza sem tűrik az ellenvéleményt: az utóbbi időben egyebek mellett Varga Juditot, Kovács Zoltánt, a Vasárnap.hu-t, valamint Magyarország kormányának Twitter-oldalát is megpróbálták már elhallgattatni.

A magyar felhasználók ellen irányuló jogsérelmeket a kormány sem hagyja szó nélkül: az Igazságügyi Minisztérium tavasszal javaslatot fog előterjeszteni a nagy technológiai vállalatok hazai működésének szabályozására.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.