Lezárja a 2-es kifutót a Budapest Airport áprilisban

A műszeres leszállító berendezés cseréje miatt április közepétől június első feléig lezárja a Budapest Airport a hosszabb, 2-es kifutót, így a repülőtér forgalmát egy pályán bonyolítják majd le.

Forrás: MTI2019. 03. 14. 20:12
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A repülőtér csütörtöki, MTI-hez eljuttatott közleményben azt írta, a 3,7 kilométer hosszú pálya északnyugati végén lévő műszeres leszállító berendezést kell kicserélni. Ez a berendezés segít a pilótáknak abban, hogy éjszaka, illetve rossz látási viszonyok között is biztonságosan tudjanak landolni a géppel.

A pálya két hónapos zárása alatt a repülőtér szakemberei korszerűsítik és kijavítják a betoncsíkot. Egyebek mellett burkolatjavítást terveznek, megtisztítják és kijavítják a vízelvezető rendszer aknáit, korszerűbb anyaggal végzik el a dilatációs hézagok cseréjét, valamint egyes fénytechnikai berendezéseket is korszerűsítenek.

A pályazár az átmeneti időszakban Vecsés és Üllő térségében jelent majd megnövekedett forgalmat, viszont a lakott területekhez közelebb lévő 2-es pálya zárása miatt Rákoshegy térségében nem lesz repülés.

Ez az utolsó lépése a 2015-ben megkezdett, a légi navigációt segítő berendezések cseréjének.

A 2-es pálya lezárása előtt a Budapest Airportnak fel kell készítenie az 1-es pályát, ezért március 18. és 27. között -pályazár mellett – karbantartást végeznek rajta.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.