Lezárult a vizsgálat: Nem történt zaklatás az Újszínházban

Az intézmény közölte: a továbbiakban nem kívánnak foglalkozni a sajtóban megjelenő híresztelésekkel, és nem is nyilatkoznak többet az esetről.

Forrás: HÍR TV2019. 12. 19. 18:04
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem talált semmiféle bizonyítékot a szexuális zaklatásra az Újszínház etikai bizottsága Mihályi Győző ügyében. A színészről egy névtelen bejelentő azt mondta, hogy 2016-ban szexuálisan zaklatta az öltöztetőjét.

Az Újszínház teljesen alaptalannak tartja a vádat ugyanis abban több időbeli és tárgyi pontatlanság is volt. Az intézmény közölte: a továbbiakban nem kívánnak foglalkozni a sajtóban megjelenő híresztelésekkel, és nem is nyilatkoznak többet az esetről.

A cikk teljes tartalma IDE kattintva érhető el.

Az Újszínház hivatalos közleménye:

Az Újszínházhoz 2019. december 6-án megkeresés érkezett Budapest Főváros Önkormányzata, mint Fenntartó, részéről, hogy tájékoztatást kér, mivel bejelentést kapott egy vagy több, 2016-ban elkövetett szexuális zaklatás ügyében, melyet egy akkor még névtelen bejelentő tett. A színház vezetése 2019. december 9-én rendkívüli társulati ülés keretében tájékoztatta a társulatot, hogy etikai vizsgálat indul és ahogy eddig is, ezután is van lehetőség bejelentést tenni, ha bárkit bármilyen zaklatás ér. Az etikai vizsgálat a bejelentés és a színházi nyilvántartások összevetésével, a rendelkezésre álló iratok és írásbeli nyilatkozatok áttanulmányozása nyomán, továbbá meghallgatások alapján megállapította, hogy

- a bejelentésben, mely a Fenntartóhoz érkezett, több időbeli és tárgybéli pontatlanság van,

- a bejelentő levelében maga sem állítja, hogy az érintett színész szexuális zaklatást követett el,

- a bejelentő nem sértettként tette a bejelentést, hanem általa hallott információk alapján

- a vizsgálat során szexuális zaklatásra vonatkozó bizonyíték nem került elő, ilyen cselekményt nem tárt fel a vizsgálat,

- hivatalos bejelentést sem akkor, sem azóta nem tett senki.

Az Etikai Bizottság a tegnapi napon a vizsgálatot lezárta. A színház a Fenntartót a mai napon írásban tájékoztatta. A Fenntartó által elrendelt Felügyelő Bizottsági vizsgálat eredményéről tájékoztatjuk a közvéleményt.

A színház a továbbiakban nem kíván foglalkozni a sajtóban megjelenő híresztelésekkel, kizárólag a művészi munkára szeretne koncentrálni és kérjük a sajtó képviselőit, hogy ezt tartsák tiszteletben. Az Újszínház, valamint a társulat ezen üggyel kapcsolatban további nyilatkozatot nem kíván tenni!

Budapest, 2019.12.19.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.