Luxusterepjáróra is tellett a lopott cigarettából

Több sértettje is lehet a szelektív hulladékszállítás álcája mögött dolgozó tolvajpárosnak.

Végh Attila
Forrás: police.hu2020. 10. 21. 16:11
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Két nő dézsmálta hónapok óta egy budapesti dohánybolt árukészletét. A Magyar Nemzet információi szerint a rendőrség vizsgálja, hol vállalt még hulladékgyűjtő szolgáltatást a páros, mivel azokon a helyeken is szükség lehet egy azonnali leltárra.

Az erzsébetvárosi rendőröknél tett bejelentést egy trafik üzemeltetője október közepén. A férfi a szokásos negyedéves ellenőrzés közben rájött, hogy hatalmas hiánya keletkezett. Többször ellenőrizte a könyvelést, majd a raktárkészletet is, de nem a számolással volt a gond. Milliós tételnyi cigaretta hiányzott. Az üzlethez csak neki volt kulcsa, ahhoz más nem fért hozzá, betörés nyomait sem tapasztalta, a dohánybolt biztonsági kamerái sem rögzítettek semmit, ami megmagyarázhatta volna a hiányt.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság nyomozói a helyszínt elemezve arra a megállapításra jutottak, hogy a cigaretták az üzlet hátsó raktárából tűnhettek el, azt kellett megnézni, oda kinek van bejárása. Az alkalmazottak nem keveredtek gyanúba, máshol kellett keresni a megoldást.

A rendőrök az adatgyűjtések és kamerafelvételek alapján megállapították, hogy a dohányboltban azokban az időpontokban keletkezhetett készlethiány, amikor a trafikkal leszerződött szelektív szemétszállító cég munkatársai mentek elszállítani a papír- és a műanyaghulladékot.

2020. szeptember 3. és október 17. között a szemétszállító cég tulajdonosa, a 44 éves U. Mihályné és társa, a 25 éves V. Ilona kilenc alkalommal szálltak ki a dohánybolthoz, hogy onnan elszállítsák az újrahasznosítható szemetet. Az idősebb nő összeszokott, begyakorolt módszerrel elterelte az eladó figyelmét, amíg társa bement a raktárba, és a bontatlan cigarettakartonokat a hulladék közé rejtette. A két nő a gyanú szerint ezzel a módszerrel hárommillió forint értékben lopott el dohánytermékeket.

A bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható párost a VII. kerületi rendőrök október 20-án tettenéréssel fogták el a dohányboltnál. Épp bepakolták a szemetet egy luxusautóba, amikor rajtuk ütöttek a rendőrök. A sportkocsiban a szemét között hét karton cigarettát találtak. A két nőt előállították, és lopás bűntett megalapozott gyanúja mellett eljárást indítottak ellenük. A rendőrség a kár megtérülése érdekében lefoglalta az U. Mihályné nevén levő, tízmillió forint értékű Porschét. A nyomozók a gyanúsítottak jegyzetei, üzleti iratai, telefonjainak adatai alapján megpróbálják megállapítani, hol vállaltak még szemétszállítást, mit rejthettek még a hulladék közé.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.