Már a Facebookon is jelen van Magyarország Ügyészsége

A hírigény kielégítése mellett az ügyészség munkájának bemutatása is cél a közösségi térben.

2020. 10. 27. 14:14
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Magyarország Ügyészsége néven nyitott hétfőn saját oldalt a legnagyobb közösségi térben, a Facebookon, amelyen új arculattal és a közösségi tér használói számára fogyasztható friss információkkal jelentkeznek naponta többször is. Az oldalon a szervezet, az ügyészek munkájának a bemutatása mellett a bűnmegelőzésre is hangsúlyt helyeznek. Az oldal beharangozó videójából kiderül, hogy a tervek szerint a büntetőeljárásokon túli ügyészségi munkát is bemutatják majd.

Az első posztban beszámoltak arról, hogy az illetékes ügyészség megvádolta azt a nőt Somogyban, aki egy szabályosan közlekedő autós előtt háromszor „büntetőfékezett”. A vétlen sofőr fejre állt az autójával, a nő azonban a sérültet magára hagyva továbbhajtott.

Egy büntetőfékező nő miatt állt fejre ez az autó, a nő ellen vádat emeltek
Fotó: Magyarország Ügyészsége

A postás közbelépése mentette meg a kutyát. Állatkínzás miatt kell felelnie a férfinak, aki a nyílt utcán vonszolta és ütötte az ebet. A kutya sokkot kapott, de a postásnak köszönhetően szerencsére túlélte a kínzást, és állatmentőkhöz került – közölte a hírt a Heves Megyei Főügyészség a Magyarország Ügyészsége nevű közösségi oldalon.

A kutyájával kegyetlenkedő gazdának bíróságon kell felelnie Fotó: Magyarország Ügyészsége

A Kaposvári Járási Ügyészség megvádolta azt a két férfit, akik kiraboltak egy dohányboltot. A fiatalabb kést szegezett az eladóra, közben a társa a közelben várt rá. Százhúszezer forintot zsákmányoltak, de órákkal később elfogták őket a rendőrök. A rablást felvette a dohánybolt biztonsági kamerája. A felvétel itt látható.

Az unokázós csalók áldozatai idős emberek, a rendőrök mellett az ügyészek is minden követ megmozgatnak, hogy mielőbb rács mögé kerüljenek, és megkapják a megérdemelt büntetésüket. Mint például az a férfi és társa, aki unokázós módszerrel csalt ki idős áldozatától nyolcszázezer forintot. Másik három embert is megpróbáltak átverni, de szerencsére a szomszédok és a hozzátartozók résen voltak. A csalónak az ügyészség szerint letartóztatásban kell maradnia. Az illetékes Fejér Megyei Főügyészség ezt indítványozta.

Az ügyészség bemutatkozó Facebook-videója itt látható.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.