Meddig tarthatja meg ebül szerzett pozícióját Mohács polgármestere?

Nagyon erős felkiáltójel került a végül „megválasztott” Csorbai neve mellé.

Juhász Attila
2019. 10. 14. 17:41
null
Mohács, 2017. február 26. Drónnal készült felvétel: a Duna partján összegyûlt tömeg a mohácsi busójárás negyedik napján, 2017. február 26-án. MTI Fotó: Ruzsa István Fotó: -------------------

Nagyon erős felkiáltójel került a végül „megválasztott” Csorbai neve mellé.

Az egyik legérdekesebb hungarikumról, a busójárásról híres város az elmúlt két hétben egy tragikus halálesettel és egy ebből fakadó súlyos helyi válsággal kapcsolatban került a magyar politikai élet homlokterébe.

A kormánypárti polgármester, Szekó József szeptemberi elhunytát követően gyakorlatilag egy egész város mozdult meg azért, hogy az így egyedül versenyben maradó szocialista jelölt kegyeleti okokból lépjen vissza és adjon lehetőséget arra, hogy Mohács demokratikus körülmények között válasszon új vezetőt.

Csorbai Ferenc azonban – magától, vagy pártja utasításra, nem tudjuk – nem hallgatott senkire és egyedül is elindult, ami azt jelentette, hogy akár egyetlen érvényes szavazattal is nyerhetett volna.

Nos, végül a mintegy 15 ezer szavazásra jogosult mohácsi közül írd és mondd 1867-en szavaztak rá, ellenben bekerült a szavazóurnákba 4076 (!) érvénytelen voks. Nem tudom, volt-e a magyar választások történetében ehhez hasonló eset, amikor az érvénytelenek és az érvényesek között több mint kétszeres különbség mutatkozott, és nem az utóbbiak javára.

A jelek szerint a mohácsiaknak helyén volt a szívük és hatalmas figyelmeztetést adtak Csorbainak.

Nem beszélve arról, hogy a városi képviselő testületben finoman szólva sincs többsége, 8:3 az arány a kormánypártiak javára.

Most már csak az a kérdés, Csorbai meddig lesz képes megtartani ebül szerzett pozícióját.

Az önkormányzati választásról szóló híreinket IDE kattintva tekinthetik meg.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.