Mesterházy Attila bejelentkezett MSZP-elnöknek

Mesterházy Attila, az MSZP korábbi miniszterelnök-jelöltje az ATV Egyenes Beszéd című műsorában bejelentette: indul az MSZP társelnöki posztjáért.

2020. 08. 17. 21:27
MESTERHÁZY Attila
Budapest, 2020. június 3. Mesterházy Attila, az MSZP vezérszónoka felszólal az illetékekrõl szóló 1990. évi XCIII. törvény módosításáról szóló vitában az Országgyûlés plenáris ülésén 2020. június 3-án. MTI/Balogh Zoltán Fotó: Balogh Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mesterházy Attila, az MSZP országgyűlési képviselője eldöntötte,

el fog indulni a társelnöki pozícióért a következő tisztújításon.

 

Egy hónap van a kongresszusig, Mesterházy elmondta, most nehéz helyzet van, átgondolta ő is, sok párton belüli és kívüli emberrel is beszélt a helyzet javítása érdekében. 2010-ben is hasonló helyzettel szembesült, sokan akkor is azt mondták, hogy el fog az MSZP tűnni. Kétéves intenzív munkával megduplázták a támogatottságot, s akkor ezek a hangok megszűntek.

Mesterházy szerint most nehezebb a helyzet, öt-hét százalék körül mérik a pártot a biztos választók körében, ami történelmi mélypont. Volt sikerekben és kudarcokban is része, és van arra tapasztalata, hogyan lehet egy ilyen kudarcos helyzetből kihozni a pártot.

Azt gondolja, minden politikai pártnak kell politikai identitást építeni, az MSZP-nek is. Egy progresszív baloldali pártban gondolkodik. Nem egymástól kell a szavazókat elcsaklizni, hanem újakat kell szerezni – mondta az ATV Egyenes Beszéd műsorában Mesterházy.

 

A Magyar Nemzet már júniusban felvetette, hogy

a szeptember 19-én, szombaton tartandó tisztújító kongresszuson Mesterházy Attila is elindul az elnöki székért.

Lapunk már korábban beszámolt róla, hogy a Tóth Bertalannal elégedetlen megyei vezetők többsége azt szerette volna, ha az egykori pártelnök is indulna a megméretésen, aki a jelek szerint engedett a felkérésnek. Mindez azt jelenti, hogy az eddig lefutottnak tartott tisztújító kongresszuson történhet még meglepetés, és egyáltalán nem biztos, hogy a szocialisták a Tóth Bertalan–Kunhalmi Ágnes tandemmel vágnak neki a 2022-es országgyűlési választásnak (a pártban ugyanis társelnöki rendszer bevezetését tervezik). A 2018-as áprilisi választáson elszenvedett katasztrofális választási vereség után az MSZP akkori teljes vezetése lemondott, majd a júniusi tisztújító kongresszuson Tóth Bertalan kis többséggel nyert, mindössze 54 százalékot szerzett Mesterházy 46 százalékával szemben.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.