Miért gyűlölik Soros ifjú demokratái Orbánt?

A Young Democrats Amazonon árult füzetei két témát ölelnek fel: a brexitet és a magyar miniszterelnököt. Ez a két dolog szúrja a szemüket ott a tengerentúlon.

Forrás: Tűzfalcsoport2019. 12. 20. 15:15
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Magyarországon is egyre többen vásárolnak az Amazon online webáruházban, hazánkba is szállítanak küldeményeket, így érdemes szétnézni a karácsonyi ajándékok beszerzésekor: ily módon el lehet kerülni a bolti tolongást. Na meg az sem utolsó szempont, hogy különleges meglepetéseket is találhatunk, mint a Young Democrats által árult jegyzetfüzetek és póló – írja legfrissebb blogbejegyzésében a Tűzfalcsoport.

Először is pár szó az eladóról. A Young Democrats of America az amerikai Demokrata Párt politikai ifjúsági szervezete 1932 óta. Állításuk szerint ők az USA legnagyobb ifjúsági politikai közössége, 13-tól 35 éves korig várják a progresszív fiatalokat köreikbe. 2019 nyarán közzétették 2019-2021 között érvényes politikai manifesztójukat is. A szokásos amerikai demokraták által felkarolt ügyeken – drogliberalizáció, eutanázia legalizálása, abortuszhoz való jog alkotmányban rögzítése – túl pár érdekes programpontot találhatunk csak benne, ezekre különböző okokból érdemes odafigyelni.

Először is, elleneznek minden olyan törvényt, amely a szavazásnál személyazonosítást, illetve választásokra való regisztrációt tesz kötelezővé. Az USA nem minden tagállamában kötelező szavazáskor igazolni a személyazonosságot, és ahol mégis az, előfordul, hogy nem kell fényképes igazolványt bemutatni, hanem máshogy azonosítják a választópolgárt. Nekünk magyaroknak, sőt inkább minden európainak abszurdként hathat ez a szabályozás, hiszen érezzük, hogy visszaélésekre adhat okot. De hiszen éppen ez a lényeg a Demokratáknak! Mivel a különböző kisebbségek és elnyomottak szavazataival szeretnének hatalomra kerülni, a főként Mexikóból, illetve más latin-amerikai országokból érkező illegális bevándorlók szavazataira számítanak. Az ő esetükben pedig, ugyebár, megnehezíti a helyzetet az a tény, hogy nincsen hivatalos amerikai iratuk. Nem csoda, hogy a Soroshoz köthető Amerikai Állampolgári Jogi Unió (American Civil Liberties Union – ACLU) zászlajára tűzte ennek a kirekesztő és diszkriminatív feltételrendszernek a megszüntetését – írja a Tűzfalcsoport.

Térjünk hát arra, hogy milyen nagyszerű ajándékokat kínál megvételre a Young Democrats az Amazonon. Akik súlyos Orbánfóbiában szenvednek, azok biztosan örülnének karácsonyra egy Orbánt szidó jegyzetfüzetnek, amelybe terápiás céllal kiírhatják magukból minden frusztrációjukat, esetleg egy hozzá illő pólóban.

Különösen érdekes a Stop Orbán feliratú notesz, melynek az elején szerepel a magyar ellenzék által egy éve skandált O1G. Ennek a szitkozódásnak magyarul van csak értelme, hogyan kerül hát egy amerikai politikai ifjúsági szervezet által árult füzet elejére? Azt ugye nem feltételezhetjük, hogy az ellenzék külföldön szidja a kormányt és a miniszterelnököt, ja, de. Az biztos, hogy az amerikai fiatal demokraták nem maguktól találták ki, hogy ez szerepeljen a notesz elején.

Mindenesetre, ha pozitív szemszögből tekintünk erre az esetre, a Young Democrats Amazonon árult füzetei két témát ölelnek fel: a brexitet és a magyar miniszterelnököt. Ez a két dolog szúrja a szemüket ott a tengerentúlon. Vehetjük megtiszteltetésnek is – állapította meg végül a Tűzfalcsoport.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.