MNB: Szerződést szegett a Budavári Önkormányzat

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) szerint szerződést szegett a V. Naszályi Márta polgármester által vezetett Budavári Önkormányzat azzal, hogy leszereltette a Szentháromság utcában, a Bölcs Vár előtti parkolást lehetővé tevő táblát.

Forrás: MTI2019. 11. 27. 12:49
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az MNB szerdai közleménye szerint a Budavári Önkormányzat az utóbbi hetekben számos – utólag valótlannak vagy félrevezetőnek bizonyult – állítást tett a bank alapítványai által felújított, Bölcs Vár néven oktatási, tudományos és kulturális célokat szolgáló ingatlannal kapcsolatban.

Miután bebizonyosodott, hogy az épület jogerős használatbavételi engedéllyel rendelkezik, a polgármesteri állítással ellentétben sem éttermet, sem borozót nem üzemeltet, zajterhelési határértéket meghaladó zajkibocsátást pedig egyik hivatalos zajmérés során sem állapítottak meg. Az önkormányzat a Facebook-oldalán mégis arról számolt be, hogy leszereltette a Szentháromság utcában az intézmény előtti parkolást lehetővé tevő táblát. Tették ezt úgy, hogy az MNB-nek 2024-ig szóló érvényes szerződése van négy parkolóhely kizárólagos használatára – áll a közleményben.

A fentiek alapján egyértelmű, hogy az önkormányzat a lépésével megszegte a fennálló, és 2024. március 11-ig érvényes szerződést, figyelemmel arra is, hogy a megállapodás módosítására vagy megszüntetésére vonatkozó kezdeményezés nem érkezett.

„V. Naszályi Márta polgármesteri tevékenységének kezdete óta valótlan állításokkal és alaptalan vádakkal próbálja ellehetetleníteni a számos szakmai díjjal elismert módon felújított épületben működő, az ország tudományos tekintélyét folyamatosan növelő alapítványi és jegybanki tevékenységet” – írták. Jelezték, hogy az MNB megteszi az egyoldalú szerződésszegés miatt szükséges jogi lépéseket.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.