„Ne ölj”! – ezt üzenték a balliberális Botka Lászlónak

A járvány rendkívül súlyos harmadik hullámában a szegedi polgármesteri hivatal a balliberális országos „elit” átjáróházává, vagy inkább homokozójává vált – mutatott rá hétfőn sajtótájékoztatón Szabó Bálint független szegedi önkormányzati képviselő, aki szerint Botka László járványkezelésből megbukott. A politikus bejelentette: a helyzet rendezésére helyi konzultációt és online népszavazást kezdeményez Szegeden.

2021. 03. 22. 10:30
null
Szabó Bálint a február 15-i elrablása óta folyamatosan tárja fel a szegedi ügyeket Forrás: Facebook/Szabó Bálint
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Semmiképpen nem vádolom Botka László polgármestert szándékos emberöléssel, de túlzás nélkül mondom, a jelenlegi szegedi városvezetés nem csupán tönkreteszi, hanem egyenesen kinyírja a szegedieket – jelentette ki hétfőn délelőtt sajtótájékoztatón Szabó Bálint független szegedi önkormányzati képviselő. A Mindenki Szegedért Mozgalom alapítója a Bibliából, az egyetemes és örök érvényű tízparancsolatból üzent a balliberális politikusnak, mondván „Ne ölj!”. Szabó szerint embert ölni lehet tevőlegesen és mulasztással, szándékosan és gondatlanul, fizikailag, egészségileg, gazdaságilag, lelkileg és szellemileg.

– Az elmúlt száz év legnagyobb világjárványának kialakulásában egészen biztosan nem, annak elterjedésében és különösen negatív hatásainak felerősítésében azonban mind helyben, mind országosan komoly szerepe van Botka Lászlónak.

Miközben Magyarország és benne városunk lakóinak többsége azért küzd, hogy minél kisebb legyen az elszenvedett veszteség emberéletekben, Botka Lászlót csak a helyi hatalom megtartása és az országos politikába való visszakapaszkodás érdekli. Ezért pedig semmi nem drága neki, különösen nem a szegediek egészsége, hovatovább élete – fogalmazott az önkormányzati képviselő.

Szabó Bálint a február 15-i elrablása óta folyamatosan tárja fel a szegedi ügyeket
Fotó: Facebook/Szabó Bálint

Szabó ezt azzal támasztotta alá, hogy a járvány második és a rendkívül súlyos harmadik hullámában a szegedi polgármesteri hivatal a balliberális országos „elit” átjáróházává, vagy inkább homokozójává vált.

– Január 6-án Karácsony Gergely, január 7-én Márki-Zay Péter, január 13-án Fekete-Győr András, február 9-én Jakab Péter, február 24-én tucatnyi balliberális polgármester, március 1-jén Dobrev Klára járt Szegeden azért, hogy megtárgyalják, hogyan lehet megbuktatni a kormányt.

Mindezeket az egyeztetéseket a Botka László által meghozott helyi szabályokat minden szinten megsértve, zárt térben, egy szobában jó sokan összegyűlve, maszk nélkül, egymástól másfél méter távolságot be nem tartva, kávézva-teázva, két cigaretta elszívása közepette végezték. Közben másokat, ha nem tartják be a szabályokat, durván megbüntetnek a hatóságok – emelte ki Szabó, aki szerint Botka László ezzel nem csupán rossz példát mutat, de a polgármesteri hivatal dolgozóinak, hozzátartozóinak, ügyfeleinek és látogatóinak egészségével, egyenesen az életével játszott és játszik.

Szabó Bálint kitért arra is, hogy a súlyos járványhelyzetben különösen fontos volna a különböző pártállású politikusok összefogása, a politikai viták zárójelbe tétele.

– Ehelyett azonban Botka Lászlónak és balliberális sleppjének semmi más nem fontos, mint a kormány folyamatos támadása, kritizálása, az emberek hergelése. Botka László járványkezelésből is megbukott – jelentette ki a Mindenki Szegedért Mozgalom alapítója, aki ezt az állítását tucatnyi példával igyekezett alátámasztani.

Felidézte egyebek mellett, hogy a második hullám közeledtével sehol az országban nem volt augusztus 20-i tűzijáték, Szegeden még szeptemberben, a növekvő járványszámok mellett harmincmillió szegedi adófizetői forintból repülőnapot szerveztek, és a Tisza fölött keringő helikopterből lőtték fel a tűzijátékokat. – Botka ingatlanadót emelt, és számos egyéb helyi díj növeléséről döntött szintén egyszemélyben, de a kormány végül ezt országos jogszabállyal felülírva megakadályozta.

Közben a helyi propagandára, benne a kormányzatot szapuló nyomtatott hetilapra, polgármesteri médiacentrum kiépítésére, budapesti balliberális újságírók és tanácsadók fizetésére minden korábbinál magasabb összeget, több száz millió forintot költött.

A közgyűlést az elmúlt fél évben még online és véleményező formában sem hívta össze, a képviselők testülete helyett mindenről maga egyszemélyben, diktatórikusan döntött – hangsúlyozta Szabó Bálint, aki felszólítta a polgármestert a járványügyi ámokfutás azonnali befejezésére. Egyúttal helyi konzultációt és online népszavazást kezdeményezett különböző ügyekben, például a Cserepes Sori Piac újranyitásáról, a politikusi fizetések és propaganda kiadások csökkentéséről-megszüntetéséről, a vállalkozói díjak mérsékléséről és a bezárásra ítélt vállalatokat és otthonmaradásra kényszerült szegedieket segítő önkormányzati mentőcsomag összeállításáról.

Szabó Bálint a sajtó kérdésére kitért az elrablásával kapcsolatos nyomozásra is.

Ezzel kapcsolatban elmondta, hogy az eljárás kezdetén a szegedi városvezetéssel szoros együttműködésben levő helyi és Csongrád-Csanád megyei rendőrség olyan hibákat vétett és mulasztásokat követett el, amelyek felvethetik a bűnpártolás, esetleg a hivatali visszaélés lehetőségét. A politikus ezért feljelentést tett egyes rendőri vezetők ellen.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.