Nemet mondott több helyi fejlesztésre a szivárványkoalíció

Leszavazták a balliberálisok Tatabányán a Fidesz javaslatait, így több út és járda építése elmarad.

2020. 09. 17. 15:47
null
Budapest, 2017. május 19. Úthenger a MOL szabadalma alapján fejlesztett és gyártott, gumibitumen technológiával készülő pesti alsórakpart XIII. kerületi szakaszán 2017. május 19-én. A számos díjat nyert környezetbarát eljárással a közlekedés csendesebb, biztonságosabb és az út élettartama is hosszabb, mint a hagyományos aszfaltutaké. MTI Fotó: Mohai Balázs Fotó: MTI Fotó: Mohai Balázs
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szücsné Posztovics Ilona polgármester és a helyi szivárványkoalíció miatt elmarad több körzeti fejlesztés Tatabányán, mivel a megyeszékhely közgyűlésének balliberális többsége nem támogatta a Fidesz költségvetési rendeletet módosító javaslatait – erről a nagyobbik kormánypárt helyi szervezete közleményben tájékoztatott. Kiemelték: ahogy lenni szokott, a Fidesz–KDNP-frakció képviselői a tatabányai közgyűlés csütörtöki ülésén építő jellegű javaslatokkal éltek a költségvetés módosításához.

– A kormánypárti önkormányzati képviselők a tatabányaiak kéréseit tolmácsolva körzetenként fogalmazták meg javaslataikat út és járda, illetve játszótér építésére, a szemétkupacok felszámolására, valamint a helyi televízió működésének támogatására. Tették ezt úgy, hogy idén 320 millió forinttal több kormányzati támogatás érkezik a városba a korábbi évekhez képest, és így a település, a koronavírus-járvány okozta többletköltségei ellenére, tudna forrást biztosítani e célokra – hangsúlyozták, hozzátéve: a kormánypárti képviselők javaslatai hozzávetőlegesen 70 millió forintba kerültek volna, és ez az összeg csupán a költségvetésben rendelkezésre álló céltartalék hét százaléka.

A Fidesz megdöbbenésének adott hangot amiatt, hogy a polgármester és frakciótársai az összes javaslatot elsöpörték, ezért a fejlesztés mellett kiálló képviselők nem tudták támogatni a Szücsné Posztovics Ilona által benyújtott költségvetési módosító javaslatot, a szavazás során tartózkodtak.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.