Németh Szilárd: A Nyugat-Balkán a kulcsa Európa békéjének, biztonságának

Kétféle módon kellene cselekednie Európának, egyrészt a csatlakozást felgyorsítani, másrészt pedig ezeket az országokat segíteni kell, ahogy Magyarország is teszi – mondta az államtitkár.

Forrás: HÍR TV2020. 03. 04. 11:39
null
A nyugat-balkáni migrációs káosz ellenére a magyar külügyminiszter tartózkodott Athén kritizálásától Fotó: MTI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Hír TV Magyarország élőben című műsorának Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára volt a vendége.

– Jelen pillanatban nagyjából 120 ezer körüli annak a tömegnek a száma, amely a balkáni útvonalon feltorlódott, és a hírek szerint 27-30 ezer migráns próbál most a török-görög határon áttörni. Ha tovább duzzad a tömeg, mondjuk eléri a kritikus létszámot, Görögország nem tud hatékonyan védekezni. Mire számít a magyar kormány, a balkáni útvonalon fekvő országok vajon meg tudják-e állítani a tömeget? – tette fel a kérdést a kormánypárti politikusnak a műsorvezető.

– Európa békéjének, biztonságának a kulcsa a Nyugat-Balkán, mindig is az volt, most is kiderült számunkra. Kétféle módon kellene cselekednie Európának, egyrészt a csatlakozást felgyorsítani, a lehetőséget megadni, hogy Európához csatlakozzanak azok az országok, amelyek ezt kérték és még nem tehették meg, másrészt pedig ezeket az országokat segíteni kell, ahogy Magyarország is teszi. Többek közt ugye tegnap indultak el a magyar rendőrök a Nyugat-Balkánra, hogy ott segítsék a határőrizetben résztvevőket. Tehát kulcsfontosságúnak tartjuk a Nyugat-Balkán szerepét – mondta a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára.

– Látjuk, hogy változik az uniós álláspont, a bizottság már lép, intézkedik azonnal. A magyarországi ellenzéki képviselők tekintetében érez bármiféle felfogásbeli elmozdulást a migráció megítélésében? – kérdezte Földi-Kovács Andrea.

– Semmit, az elmúlt napokban vagy hallgattak, vagy olyan kijelentéseket tettek, mint Komjáthi Imre. Tehát én azt látom, hogy a magyar emberek a magyar ellenzékre ebben a kérdésben, az ország megvédésében, a lakosság biztonságának és szabadságának biztosításában sem számíthatnak – válaszolt Németh Szilárd.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.