Nevelt lányát erőszakolta meg a pedofil férfi

Tízéves volt a kislány, amikor a nevelőapja először megerőszakolta, s ha ellenkezett, megbüntette.

Munkatársunktól
2021. 04. 19. 13:36
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Több mint kétéves nyomozás után fejeztek be a napokban egy jelenleg is letartóztatásban levő pedofil elleni eljárást – számolt be róla a Police.hu. A férfi a nevelt lányát erőszakolta meg.

A közben középiskolás korba lépő diák történetét megismerve az iskola pszichológusa értesítette az iskolarendőrt, aki jelentette az esetet a nyomozóknak.

Az eljárás során beszerzett bizonyítékok szerint az édesanyjával élő lány 2009 és 2014 között volt kénytelen átélni nevelőapja szexuális bántalmazásait.

A gyermek tízéves korától rendszeresen szenvedett el nemi erőszakot, s nevelőapja még akár az autójában is bántalmazta. Előfordult, hogy a kislány vonakodott, ilyenkor büntetéseket kapott, például a pedofil férfi nem engedte, hogy a gyermek használja a telefonját, vagy a számítógépes játékoktól és a tévénézéstől tiltotta el, de volt, hogy a barátaival sem találkozhatott.

Ezért a kislány nem is mert senkinek beszélni az átéltekről. A bántalmazás külsőleg nem feltűnő nyomai a gyermek anyjának nem tűntek fel.

A feljelentéskor már nagykorú sértettet több igazságügyi pszichológus is vizsgálta, vallomásait valóságosnak és személyesen átéltnek véleményezték. Az anya megdöbbent a hallottakon, semmi jelét nem látta akkoriban a történteknek, egyébként is magába forduló lányán változást, szenvedést nem vett észre.

Fotó: Police.hu

Ekkorra a nevelőapa már külföldön élt, ezért nemzetközi elfogatóparancsot adtak ki ellene, a rendőrök 2020 májusában fogták el a 44 éves N. Ferencet, aki mindent tagadott. A kislány édesanyja korábban telefonon értesítette a férfit arról, hogy büntetőeljárás indult ellene, és jelentkezzen a rendőrségen, mert keresik. A gyanúsított a hatóság szerint azt válaszolta, nem érdekli a nyomozás, továbbra is azt állítja, a nevelt lánya bosszúból állt elő a hamis vádakkal, mert közben új családot alapított, és elhagyta őket. A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szerint a pszichológusok szakvéleménye és a sértett tanúvallomásai nem a férfi védekezését bizonyítják, ezért a szexuális erőszak bűntettének a megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást befejezte, az iratokat átadta az ügyészségnek.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.