Niedermüller mégis kiveti a sarcot az erzsébetvárosiakra

– Erzsébetvárosban nem teljesítjük a kormány alaptörvény-ellenes akaratát, amely még jobban ellehetetleníti az így is nehéz helyzetben lévő önkormányzatokat – jelentette ki Niedermüller Péter, a VII. kerület Gyurcsány-párti polgármestere. A baloldali politikus az elmúlt időszakban számos botrányba keveredett, kedvezményeket vont meg és az adóemelésről sem kíván lemondani.

2020. 12. 04. 14:00
null
Niedermüller Péter (balra) is a valósnál nagyobb tehernek tüntette fel a hozzájárulást Fotó: Kurucz Árpád
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Úgy tűnik a Gyurcsány-párt a törvények felett állónak gondolja magát, ugyanis Niedermüller Péter, Erzsébetváros baloldali polgármestere nem hajlandó tudomásul venni, hogy a kormány rendeletben tiltotta meg az önkormányzatoknak a helyi adók megemelését, mert a koronavírus-járvány nemcsak az önkormányzatokat, hanem a magyar családokat is sújtja.

– Erzsébetvárosban nem teljesítjük a kormány alaptörvény-ellenes akaratát, amely még jobban ellehetetleníti az így is nehéz helyzetben lévő önkormányzatokat – jelentette ki Niedermüller Péter, a VII. kerület polgármestere.

A Gyurcsány-párti városvezető hozzátette: Erzsébetváros meghozta döntését a helyi adókkal kapcsolatos rendeletében, amely január 1-jével fog hatályba lépni.

– Ezt a törvényt nem fogjuk visszavonni, és hatályba fogjuk léptetni. Amennyiben a Kúrián eljárás indulna ellenünk, állunk az Alkotmánybíróság vizsgálata elé – jelentette ki videóüzenetében a VII. kerületi polgármester.

A most esedékes sarctervezet hatályban hagyása mellett Niedermüller korábban sem volt hajlandó a kormány lakossági és vállalkozók megsegítésére hozott kedvezményeket biztosítani. A járvány első hulláma alatt sem engedett a vendéglátó egységek teraszai után járó közterület-használati díjakból. A kormány szeptemberig mentességet adott a teraszok után járó díjak fizetése alól, amit az erzsébetvárosi polgármester csak moratóriumként értelmezett.

Hollik István, a Fidesz kommunikációs igazgatója úgy fogalmazott: a baloldal nem hajlandó beletörődni abba, hogy nem adóztathatják meg válság alatt a bajba jutott családokat és vállalatokat. „Niedermüller Péter, a VII. kerület DK-s polgármestere még a pertől sem riad vissza annak érdekében, hogy kivethesse az új adókat!

Szégyen! Mi továbbra sem fogjuk hagyni, hogy a válság terheit az emberekre hárítsa a baloldal!” – írta a kormánypárti politikus közösségi oldalán.

Hollik egy másik bejegyzésben megjegyezte: a mostani válságot nem a magyar emberek okozták, ezért nem engedhető meg, hogy annak árát a baloldali önkormányzatok velük fizettessék meg. A Fidesz politikusa emlékeztetett: a baloldali önkormányzatok pontosan ott folytatják, ahol 2010-ben a Gyurcsány–Bajnai-kormány abbahagyta, a válságot ismét adóemelésekkel kezelik, amibe 2010-ben majdnem belerokkant az ország.

Mint ismert: a kormány keresztülhúzta a baloldali önkormányzatok sarctervezeteit, rendeletben tiltották be az önkormányzatok jövő évi adóemelését. A sort Karácsony Gergely főpolgármester indította a vállalkozókra szabott különadó tervezetével, majd egyes, baloldali vezetésű vidéki nagyvárosok jelentették be adó- és egyéb parkolási, lakhatási és tömegközlekedési tarifa emelési szándékaikat, végül baloldali vezetésű fővárosi kerületek álltak elő az építmény- és telekadó-emeléssel.

Ahogyan a Magyar Nemzet korábban már megírta, Niedermüller Péter, a VII. kerület polgármestere lapinterjúban kijelentette: növekedni fog a parkolás díja Erzsébetvárosban. Mi több, az új beköltőzők magasabb sarcra számíthatnak. A Gyurcsány-párti politikus kijelentette azt is, hogy a frissen a kerületbe költözők költségeiben „drasztikus áremelések” is szóba jöhetnek. – Azt gondolom, hogy ez nincs rendjén, attól, akinek van autója, nyugodtan lehetne több pénzt kérni – fogalmazott a polgármester.

„Úgy tűnik, megérkezett a villanyszámla a VII. kerületi városházára!” – így reagált az adóemelés tervezetére a budapesti Fidesz, akik egyben arra is utaltak, hogy Borka-Szász Tamás, DK-s alpolgármester bitcoin vadászatot folytatott hivatali irodájából.

„A balliberális kerületvezetés ahelyett, hogy a saját fizetésemelését, a plusz két alpolgármester bérét és a haveri ügyvédi iroda méregdrága szerződését vizsgálná felül, inkább a koronavírus-járvány közepén sarcolja meg a VII. kerületi lakosokat!” – foglalta össze a fővárosi Fidesz az erzsébetvárosi helyzetet.

A Magyar Nemzet többször rámutatott: több száz millió forinttal károsítja meg az erzsébetvárosi lakosokat Niedermüller Péter. Az egy éve hatalmon lévő Gyurcsány-párti polgármester közel egy év alatt leépítette a családi kedvezményeket, ezzel szemben a korábbi fideszes vezetés egyebek mellett vásárlási kedvezményeket, a nyugdíjasoknak szezonális élelmiszercsomagot biztosított, sőt még olcsó állatkerti belépőt is. Az új vezetés kegyeltjei immár Czeglédy Csaba és Kupper András köre lett a lakosság helyett.

Bajkai István korábban lapunknak úgy fogalmazott: ahol a baloldal megjelenik, ott általában eltűnik a pénz.

A baloldal tavaly októberben tízmilliárd forinttal vette át a kasszát a fideszes vezetéstől, majd éhes farkasként vetették rá magukat a pénzre és az önkormányzat vagyonára. A kerület kormánypárti vezetése alatt a rászorulóknak húsvéti sonkát, fenyőfát, az időseknek élelmiszercsomagot adtak, az Erzsébetváros-kártya pedig kedvezményes vásárlásra adott lehetőséget.

Mindezek mellett Niedermüller Péter megválasztása óta három nagy összegű tanácsadói szerződést kötött Gyurcsány ügyvédjének, a többmilliárdos csalással megvádolt Czeglédy Csaba irodájával, emellett a parkolási kintlevőségeket is kiszervezték egy külső vállalkozónak, amely megegyezik a parkolási tendert elnyerő Kupper András üzleti érdekeltségeivel. Mi több, Niedermüller egy interjúban kifejtette: el tudna képzelni akár 800-900 forintos parkolási díjat is Erzsébetvárosban.

Lapunk arról is beszámolt, hogy a baloldali sarcpolitika egyik példája a DK-s Niedermüller Péter vezette Erzsébetváros, ahol az építményadót emelték meg, Kispesten pedig Gajda Péter MSZP-s polgármester a piaci árusokat sarcolja. Hasonlóképpen az emberekkel akarja megfizettetni a járvány okozta válságot többek között Miskolc, Ózd, Eger, Gyöngyös, Vác, Baja, Aba, Érd és Budakalász baloldali vezetése. A vidéki nagyvárosok után a fővárost is elérte az adóemelési hullám: Józsefváros, Ferencváros, Újbuda, Budavár és a XV. kerület baloldali polgármesterei adóemeléssel és újabb sarcok kivetésével kívánták a koronavírus-járvány által okozott pénzügyi kieséseket pótolni, mindezt a helyiek pénztárcájának a terhére.

Fidesz: most akkor mégis ki vérezteti ki a vállalkozásokat?

Karácsony Gergely nem tud leállni a hangzatosan megfogalmazott, hamis siránkozásaival – hívta fel a figyelmet a fővárosi Fidesz–KDNP-frakció a közösségi oldalán.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.