Novák Előd: Újbuda vezetése a parkolási maffia érdekeit szolgálja

A DK-s László Imre vezette XI. kerületi önkormányzat nulla forintot irányzott elő parkolóhelyek bővítésére.

Hertelendy Gábor
2021. 02. 09. 15:41
null
20200930 Budapest Fővárosi Közgyűlés fotó: Havran Zoltán (HZ) Magyar Nemzet képen: László Imre, a XI. kerület DK-s polgármestere Fotó: Havran Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Többszintes garázs építését szorgalmazza Újbudán a Mi Hazánk. Novák Előd, a párt alelnöke a kelenföldi P+R parkoló előtt megtartott sajtótájékoztatón hangsúlyozta: a vezetői engedélyt megszerezni képtelen Karácsony Gergely autósüldözésénél csak a DK fővárosának tekinthető Újbuda önkormányzata durvább.

– A baloldali László Imre vezette XI. kerület a parkolási maffia kiszolgálásának részeként hatszorosára tervezi emelni az újbudaiak parkolási díjait és kilencezer eddig ingyenes parkolóhelyet tennének fizetőssé annak ellenére, hogy a kormány ezt megtiltotta

– jelentette ki a politikus.

Novák Előd szerint a pártok nem támogatnak semmilyen parkolóhely-bővítést, mindig csak annak csökkentése van napirenden. – Például a XI. kerületi Bocskai út felújítása során 137 parkoló szűnt meg, miközben a 4-es metró dél-budai végállomásának P+R parkolója már nyolc órakor megtelik.

– A baloldali vezetésű főváros és a legnépesebb kerület önkormányzata viszont nem törekszik a bővítésre, sőt

idén parkolóhelyek építésére nulla forintot irányzott elő a vezetés annak ellenére, hogy 2021-re több mint egymilliárd forintra tervezik a parkolásból származó bevételeket

– mondta a politikus. – Vannak olyan területek, ahol 30-40 percet is eltöltenek üres helyek keresésével a lakók a fizetős parkolókban, mert az önkormányzat fittyet hány a törvényileg is előírt kötelezettségeire, a szükséges parkolóhelyek biztosítására – tette hozzá az alelnök.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.