Novák Katalin: A kormány támogatja az anyatejes táplálást

A kormány minden eszközzel segíteni kíván abban, hogy minden édesanya, aki szeretné, anyatejjel tudja táplálni a gyermekét – hangoztatta a család- és ifjúságügyért felelős államtitkár az anyatejes szoptatás világnapján, szombaton a Facebook-oldalára feltöltött videóban.

Forrás: MTI2020. 08. 01. 11:24
NOVÁK Katalin
Balatonszárszó, 2020. július 4. Novák Katalin, az Emberi Erõforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelõs államtitkára nyilatkozik az M1 televízió stábjának a Nemzeti Tehetség Program Stipendium Peregrinum Ösztöndíjprogramjának táborában Balatonszárszón 2020. június 4-én. A táborban 49 kiemelkedõ tehetségû fiatal vesz részt, akik közül kiválasztanak 20 hallgatót, akik tovább versenyezhetnek a külföldi tanulmányokat támogató ösztöndíjért. MTI/Varga György Fotó: Varga György
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Novák Katalin kiemelte: a szoptatás egy olyan fantasztikus kapocs gyermek és édesanya között, ami nehezen pótolható mással. „Ezért is indítottuk el a családbarát szülészet pályázatokat” – fűzte hozzá.

Kifejtette: szeretnék elérni, hogy Magyarországon minden szülészeten családbarát körülmények legyenek, amelyek között jó szülni, és a szülést követő első napokban is minden támogatást megkap a család ahhoz, hogy élvezhesse az együttlét első időszakát. Mint mondta, ezért segítik ezeken a családbarát szülészeteken is a szoptatást, és ezért van az is, hogyha esetleg egy édesanya nem tud szoptatni, de más édesanyának az anyatejét szívesen odaadná a gyermekének, akkor ezt megtehesse: másfélszeresére emelték az anyatej után adott támogatás összegét.

„Kívánjuk mindenkinek, hogy lelje a legtöbb örömét a gyermekében” – zárta szavait Novák Katalin.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.