Novák Katalin: Az a lényeg, hogy mindenki kezdjen el valamennyit mozogni

Nem az a lényeg, hogy az ember milyen távot fut le, hanem az, hogy kezdjen el mozogni – hangsúlyozta Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár, miután az Aktív Magyarország csapat tagjaként lefutotta a szombat délelőtti tíz kilométeres távot a 34. Spar Budapest Maraton keretében.

Forrás: MTI2019. 09. 28. 14:02
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Ilyenkor nagyon feldobódott az ember, amikor túl van egy utcai futóversenyen, nem is nagyon érzem azt, hogy tíz kilométert futottam, pedig a saját egyéni csúcsomat is sikerült megdönteni. Az volt a cél, hogy 55 percen belül fussam” – nyilatkozott a Kossuth Rádiónak.

Elmondta, hogy szenvedélyes futó és az utcai futóversenyekre is igyekszik időről időre eljárni.

„Már egy maraton is mögöttem van, de nem a maraton a lényeg. Az a lényeg, hogy kezdjen el mindenki valamennyit mozogni. Én a futást azért ajánlom jó szívvel, mert szinte semmi nem kell hozzá. Ötszáz méterrel elkezdi valaki és abból olyan távok lehetnek, amelyekkel már sokat tehetünk az egészségünkért, és meg tudjuk előzni a betegségeket ezen keresztül is” – tette hozzá.

Mint utalt rá, a futás azért is praktikus sporttevékenység, mert bármilyen időben, évszakban és napszakban lehet csinálni.

„Délután jövök vissza a családdal, nyolc kilométeres távot fogok futni, ők pedig egy 4x2 kilométeres váltóban csatlakoznak hozzám. Szeretném, ha ők is megtapasztalhatnák azt az élményt, amikor a végén egy érmet akasztanak a nyakukba, amikor látják, hogy mennyi ember mozog együtt” – folytatta.

Novák Katalin arra biztatta az embereket, hogy akár szurkolni is menjenek ki az ilyen eseményekre, mert lehet, hogy akkor a következő versenyen már indulnak is.

A 34. Spar Budapest Maratonra a két nap alatt összesen több mint harmincezer résztvevőt várnak a szervezők. A 10 kilométeres futás után a szombat elsősorban a családoké, többek között minimaraton, sulifutamok, a családi futás és az esélyegyenlőségi futam szerepel a programban. Vasárnap 9 órakor indulnak a maratonisták és egy 30 kilométeres táv is található a kínálatban. A rajt és a cél a Pázmány Péter sétányon, az ELTE Lágymányosi Campus előtti szakaszon van.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.