Önálló járóbeteg-szakrendelőt kap a Hegyvidék + videó

Régi adósságunkat most rendezzük! – hangsúlyozta Fürjes Balázs a közösségi oldalán.

Forrás: Facebook2021. 07. 23. 10:50
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Budai mérföldkőhöz értünk: végre önálló, egységes járóbeteg-szakrendelő szolgálja a budai polgárok egészségét és gyógyulását a XII. kerületben, a Szent János Kórházhoz tartozó Kútvölgyi tömbben

– jelentette be a Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkár a közösségi oldalán.

Fürjes Balázs emlékeztetett, hogy Budapesten egyedül a XII. kerület lakóinak nem segítette a gyógyulását, az egészségmegőrzését önálló, egységes járóbeteg-szakrendelő, így az ilyen ellátáshoz a János-kórház különböző pavilonjaiban, a fekvőbeteg osztályok között, a fekvőbeteg-ellátással keveredve kellett bolyonganiuk.

Az államtitkár hangsúlyozta:

a Kútvölgyi a budaiak egyik legrégebbi egészségügyi intézménye, ahol 30 szakrendelés keretében évi 450 000 beteget, összesen egymillió esetet látnak el,

ezért az itt élők számára nagyon fontos, hogy a XII. kerület végre önálló szakrendelőt kapjon. Régi adósságunk, most rendezzük! – szögezte le, hozzátéve: a kormány az Egészséges Budapest program keretében a II. és a XII. kerület számára is biztosítja a szükséges forrásokat az intézmények fejlesztésére.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.