Orbán Viktor: Ezt nem szabad megengedni

Az ellenzéki képviselők azonnali kérdéseire reagált az Országgyűlésben a kormányfő hétfőn.

Forrás: MTI2020. 03. 30. 19:24
ORBÁN Viktor; HARANGOZÓ Tamás
Budapest, 2020. március 30. Orbán Viktor miniszterelnök válaszól Harangozó Tamásnak, az MSZP frakcióvezetõ-helyettesének azonnali kérdésére az Országgyûlés plenáris ülésén 2020. március 30-án. MTI/Máthé Zoltán Fotó: Máthé Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egyik válaszában Orbán Viktor miniszterelnök szót emelt az ellen az idősellenes hangulatkeltés ellen, amely elsősorban az online térben alakult ki. Ezt nem szabad megengedni – szögezte le.

A független Dúró Dóra jelezte felszólalásában, hogy az idősek a kialakult helyzetben hónapokra elszakadnak gyerekeiktől, unokáiktól, ezért szerinte legalább a telefonálást ingyenessé kellene tenni számukra.

A kormányfő válaszában emlékeztetett, hogy 2010-ben, a kormányra kerülésükkor már egyetlen telekommunikációs szolgáltató sem volt magyar tulajdonban, így azokat nem tudja ingyenes szolgáltatásra kötelezni. „Dolgozunk azon, hogy létrejöjjön egy olyan helyzet, amikor a telefonálás az időseknek, de másoknak is a lehető legkevesebb terhet jelentse” – tette hozzá.

Emlékeztetett arra is, hogy a kormány az első országmentő akciójába mind a bankokat, mind a multinacionális társaságokat bevonta. Szólt a bankokat érintő hiteltörlesztési moratóriumról, majd hozzátette: ami a multikat illeti, bízzon bennem és várja április 7-ét. Mint azt megírtuk a kormányfő aáprilisban Magyarország legnagyobb gazdaságvédelmi akciótervét készül bemutatni.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.