Orbán Viktor levelet írt Macronnak: Európa boldogulása a tét

A magyar–francia együttműködés felértékelődéséről írt Orbán Viktor miniszterelnök abban a levélben, amelyet Emmanuel Macron államfőnek küldött a Francia Köztársaság nemzeti ünnepe alkalmából – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkár kedden.

Forrás: MTI2020. 07. 14. 15:27
MACRON, Emmanuel; ORBÁN Viktor
Párizs, 2019. október 11. A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közzétett képen Emmanuel Macron francia államfõ (j) fogadja Orbán Viktor miniszterelnököt Párizsban, az Elysée-palotánál 2019. október 11-én. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Szecsõdi Balázs Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Szecsődi Balázs
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„A francia és a magyar két olyan szabadságszerető nemzet, amely az elődeitől örökségül kapott függetlenségét, önrendelkezését és szabadságát még a legnagyobb megpróbáltatások árnyékában sem adta föl” – fogalmazott Orbán Viktor.

Kifejezte meggyőződését, hogy „közös értékeinken alapuló együttműködésünk különösen felértékelődik a jelenlegi kihívásokkal teli időszakban, amikor tágabb hazánk, Európa boldogulása a tét”.

A magyar miniszterelnök ennek szellemében biztosította a francia államfőt arról, hogy a koronavírus-járvány okozta károk enyhítésében és a közös európai célok megvalósításában Franciaország a kölcsönös tisztelet jegyében továbbra is számíthat a magyar emberek támogatására – közölte a sajtófőnök.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.