Hazánk nem enged be unión kívüli országokból érkező polgárokat

Visszaállítják az átutazók számára a kötelező korridor használatát is – ismertette Orbán Viktor.

Forrás: Facebook, MTI2020. 07. 02. 7:44
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Magyarország nem enged be unión kívüli országokból érkező polgárokat Szerbia kivételével, mert az ellentétes a magyar emberek egészséghez fűződő érdekével – közölte Orbán Viktor miniszterelnök az Európai Unió azon javaslatának megvitatása után, amelyben azt kérik, hogy a tagállamok nyissák meg határaikat 14 nem európai ország előtt.

A miniszterelnök a Facebook-oldalára feltöltött videóban, az operatív törzs ülése után azt mondta: arról is döntöttek, hogy visszaállítják az átutazók számára a kötelező korridor használatát. Az országon áthaladók – csakúgy, mint a koronavírus-járvány tetőpontjának időszakában – nem hagyhatják el a kijelölt útvonalat, a határellenőrzések pedig továbbra is szigorúak lesznek – tette hozzá.

Alacsony a magyar társadalom átfertőzöttsége

Alacsony a magyar társadalom átfertőzöttsége – derült ki a koronavírus-járványt vizsgáló országos reprezentatív felmérésből. A négy orvosképző egyetem és a statisztikai hivatal közös kutatását bemutató tegnapi tájékoztatón elhangzott: a május 1-16. között végzett felmérés szerint május első felében az aktív 2421 fertőzött közül 1269-en munkába jártak egy héten többször is, a fertőzésen már átesettek közül pedig 17 ezren dolgoztak.

A felmérés arra is rámutatott, hogy a dohányzás és a túlsúly nem növelte meg a fertőzés kockázatát. Három korcsoportban volt a legmagasabb a fertőzésen már átesettek aránya: a 80 évnél idősebbek körében, az 50-59 éves korosztályban, és érdekes módon a 14-19 évesek között.

Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem rektora felhívta a figyelmet, hogy a nyugat-európai országoktól eltérően hazánkban nem volt tömeges fertőzés.

Közölte azt is: a környező országok növekvő esetszámai második hullámra figyelmeztetnek. A szerdai Semmelweis-nap alkalmából az egészségügyi dolgozók megkapták jutalmukat.

Azt, hogy a koronavírusjárvány elleni sikeres fellépés a politika dimenziójában is éreztette hatását, jelzi, hogy növekedett az Orbán Viktor munkájával elégedettek aránya. A Nézőpont Intézet kutatása szerint a kormányfő népszerűsége jelenleg csúcson van, a társadalom 62 százaléka elégedett a munkájával.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.