Origo: Wittinghoff nevelt fia is felelős lehet a botrányos budaörsi kórházi mulasztásért

Egy ember elvesztette látását, míg a többi beteg között akad olyan, aki maradandó látáskárosodást szenvedett. Ez a következménye a budaörsi kórház súlyos higiéniai mulasztásának – olvasható az Origo.hu-n.

Forrás: origo.hu2020. 01. 17. 11:52
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az év első napjaiban aggasztó hírek kerültek napvilágra a volt SZDSZ-es Wittinghoff budaörsi polgármester városában működő Budaörsi Egészségügyi Központról. Egy tucatnyi beteget kellett kórházba szállítani fertőzés miatt azt követően, hogy a rendelő egynapos sebészeti részlegén szürkehályogműtétet hajtottak végre rajtuk. A haladó médiumok szépen be is számoltak az esetről, csak azt felejtették el megemlíteni, hogy ki lehet a horrorfilmekbe illő történet felelőse. A súlyos higiéniai mulasztást elkövető intézmény fenntartója ugyanis nem az állam, hanem a balliberális vezetésű önkormányzat, működtetője pedig egy magáncég, amelynek alapítójához Wittinghoffot rokoni szálak fűzik. Az eset következtében egy ember elvesztette látását, míg a többi beteg között akad olyan, aki maradandó látáskárosodást szenvedett – írja az Origo.hu.

Ahogy a Vasárnap.hu az ügyet összefoglaló cikkében írja: a tizenkét (immáron Szent János Kórházban) újraműtött beteg közül négy páciens hosszabb kórházi kezelésre szorul. Az első vizsgálatok alapján az eset mögött az áll, hogy a budaörsi műtőben nem tartották be maradéktalanul a személyi higiénés előírásokat, különösen is a kézhigiénére vonatkozó protokollt. A pontos, egyéni felelősség tisztázása további laborvizsgálatok alapján történik majd meg.

A Budaörsi Egészségügyi Központot a Jump Consulting üzemelteti, mely cég három éve szerezte meg az intézményt először mint átmeneti működtető, majd – a Medicalonline.hu beszámolója szerint – az önkormányzattal 2018. január 1-i hatállyal tíz évre megkötötték az üzemeltetési szerződést.

A Pesti Srácok 2017-ben oknyomozó cikkben hozta nyilvánosságra, hogy a cég egyik alapítója az a Spányik András, akiről a volt SZDSZ-es Wittinghoff Tamás egy nyilatkozatában elismerte, nevelt fiaként tekint rá. A Fidesz helyi szervezete az idő tájt ki is fejezte tiltakozását. Nagy Sándor András, a budaörsi Fidesz akkori vezetője sajtótájékoztatón elmondta: Wittinghoff Tamás polgármester pályázat nélkül nevezte ki nevelt fia cégét.

A teljes cikket IDE kattintva tekinthetik meg.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.